Opet sukob Komšić-Lagumdžija: Željko se sada direktno suprostavlja Zlatku?

Zlatko Lagumdžija, Željko Komšić, sukob, Zlatko Lagumdžija, Željko Komšić, razlaz, Željko Komšić, Zlatko Lagumdžija, Slaven Raguž, FTV, političari, SDP BIH, kandidat, izbori, BIH, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Zlatko Lagumdžija političar, Slaven Raguž, Željko Komšić, Zlatko Lagumdžija
"Komšić neće podržati Nacrt bez izmjene Ustava BiH, jer ako prođe ovakav proračun to će značiti smanjenje plaća svima osim dužnosnicima u insitucijama državne vlasti. Naime, Ustav BiH zabranjuje smanjenje plaća dužnosnicima! To nije država za čovjeka, nego za dužnosnika", istakao je za Klix.ba izvor blizak Komšiću.

Podsjetimo, proračun je izglasan bez SDA, jer za proračun nisu glasali ministar Sadik Ahmetović i Muhamed Ibrahimović što je izazvalo dodatni raskol u koaliciji između SDA i SDP.

Nakon usvajanja proračuna, Sulejman Tihić je izjavio da proračun BiH ne bi mogao biti usvojen da za njega nije glasovao jedan Bošnjak, Zlatko Lagumdžija. Najavio je da će predstavnici SDA u Predstavničkom domu, Domu naroda i Predsjedništvu BiH glasovati protiv ovakvog budžeta te da će pokušati popraviti situaciju amandmanima.

Bude li Komšić glasovao protiv Nacrta proračuna BiH za 2012.godinu, značit će to prekretnicu u dosadašnjoj politici i otvoreno suprotstavljanje predsjedniku stranke koja ga je kandidirala za Predsjedništvo BiH.

A, možda uslijedi još jedna ostavka. Neopoziva.