Ognjen Šimić u sarajevskom zatvoru

ognjen šimić, ognjen šimić, zatvor, ognjen šimić, zatvor
'Šimić se odazvao pozivu koji mu je upućen radi izdržavanja kazne i od 28. lipnja on je u zatvoru u Sarajevu', kazao je Gržić. Istaknuo je kako je Šimić bez obzira na loše zdravstveno stanje odlučio odustati od zakonske mogućnosti da traži odgodu provedbe presude, piše tportal.hr

Ognjen Šimić je nakon Branimira Glavaša druga osoba koja izdržava zatvorsku kaznu u BiH zbog kaznenih djela počinjenih u Hrvatskoj.

Županijski sud u Rijeci je Šimića zbog primanja mita u vrijeme kada je obnašao dužnost pročelnika Odjela za kardiokururgiju Kliničko-bolničkog centra u Rijeci najprije osudio na osam godina zatvora da bi Vrhovni sud Hrvatske tu presudu preinačio u petogodišnju zatvorsku kaznu.

Nakon što je pobjegao u BiH hrvatsko je pravosuđe bosanskohercegovačkim vlastima na temelju međudržavnog ugovora uputilo zahtjev za priznavanje izrečene presude i njeno izvršenje.
Šimiću je u dva navrata ponovo suđeno pred Županijskim sudom u Sarajevu koji je potvrdio njegovu krivnju no oba je puta kaznu iz Hrvatske preinačio na dvije i pol godine zatvora. Takvu je odluku u travnju ove godine potvrdio i Vrhovni sud Federacije BiH i ona je postala pravomoćna.