OGLASIO SE METEOALARM: Stiže nevrijeme, u više dijelova BiH bit će obilnih pljuskova

vrijeme, vrijeme u BIH, kiša, nevrijeme, meteoalarm, vremenska prognoza, cipele, vodonepropusne cipele, vremenska prognoza, meteoalarm, vremenska prognoza, svibanj, kiša, vremenska prognoza, ciklona, kiša, vremenska prognoza, kiša, vremenska prognoza, BIH, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, ljeto, vrućina, kiša, vremenska prognoza, jesen, kiša, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, pogoršanje vremena   , meteoalarm, narančasto upozorenje, vremenska prognoza, pogoršanje vremena   , vremenska prognoza, zahlađenje, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, proljeće, ljeto, vremenska prognoza, zahlađenje, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, kiša, vremenska prognoza, kiša, snijeg, vrijeme, kiša, meteoalarm, vremenska prognoza, BIH, vremenska prognoza, vremenska prognoza, promjena vremena, vremenska prognoza, meteoalarm, oluja, nevrijeme, olujno nevrijeme, Snažno nevrijeme, vremenska prognoza, vremenska prognoza, Jablanica, nevri

Tijekom dana bit će dosta sunca na jugu. U unutrašnjosti će nakon jutarnje magle ponegdje biti promjenive naoblake, uz mogućnost za mjestimice vrlo malo kiše. Od nedjelje posvuda oblačnije i promjenjivije.
Već danas moguća kiša

I dalje će ponegdje puhati sjeverozapadni vjetar, slab i umjeren, mjestimice na udare moguće i jak. Temperatura će zraka od najnižih jutarnjih 8 do 12 °C danju porasti do vrijednosti između 17 i 21 °C, piše HRT.

U središnjoj Bosni malo toplije uz najvišu temperaturu i do 23 °C. Jutro pak podjednako hladno kao u petak uz najnižu temperaturu između 6 i 10 °C, mjestimice uz maglu. Dan će biti promjenjivo oblačan, ponegdje uz mogućnost za poneku kap kiše, gdje će biti i sjeverozapadnog vjetra.

Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Bit će većinom sunčano, mjestimice uz promjenljivu naoblaku te malu vjerojatnost za kišu. Podjednako vrijeme i u gorju, gdje će jutro ponegdje biti maglovito, a tijekom dana rijetko može pasti vrlo malo kiše.
Na srednjem Jadranu mogućnost za kišu bit će vrlo mala. Dapače, prevladavat će sunčano, a samo mjestimice u unutrašnjosti Dalmacije ujutro može biti magle. Najviša temperatura zraka od 22 do 25 °C, uz ponegdje umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, kojega će biti i na još sunčanijem jugu Hrvatske, pri čemu će more biti malo valovito.

Početak tjedna bit će hladniji
Od nedjelje na kopnu oblačnije, uz povremenu kišu, najvjerojatnije potkraj ponedjeljka i u prvom dijelu utorka, kada mjestimice može pasti i veća količina oborine. Početkom novog tjedna, uz ponegdje umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, dnevna temperatura zraka malo će se sniziti.

I na jugu će idući dani biti promjenljivi, bez znatnije promjene temperature. Kiša se u nedjelju predviđa uglavnom na sjevernom dijelu, gdje su mogući i pljuskovi s grmljavinom. U ponedjeljak će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhati bura, mjestimice i jaka, a na kišu treba računati i u Dalmaciji.

U utorak i dalje promjenljivo, uz sporadičnu kišu, a prolazno stabilnije će na većem dijelu Jadrana vrlo vjerojatno biti u srijedu.
Meteoalarm je za cijelu BiH za sutra izdao upozorenje zbog mogućih jakih grmljavinskih pljuskova.