FOTO  Održana sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora

HNS, BIH
Predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović u uvodu je kazao presjek događanja oko formiranja vlasti u FBiH. Veliko nezadovoljstvo koje je iskazano u radu federalne Vlade rezultat je prividne većine u Vladi FBiH, gdje se još uvijek traži rješenje u obliku velikog i jakog partnera među političkim strankama.
Naglašeno je kako se ne može biti zadovoljno radom većine institucija, te kako su potrebne ozbiljne reforme na svim razinama, prioriteti su izborni zakon, euroatlantski put BiH i reforma države, socio-ekonomske reforme i reforme gospodarstva. Istaknuto je kako treba jačati rad vlasti na svim razinama i realizirati točke Deklaracije HNS-a.
Na danas održanoj sjednici Predsjedništva HNS-a usvojen je Program rada Glavnog vijeća, koji se zasniva na Deklaraciji HNS-a. Predsjednik Glavnog vijeća dr. Božo Ljubić kazao je kako je Glavno vijeće krenulo s drugačijim i boljim pristupom u odjelima i pododjelim HNS-a te da su rezultati vidljivi.
Na sjednici je predloženo da se povremeno održavaju sjednice Glavnog vijeća sa nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti, što je jednoglasno i usvojeno, te je usvojen Program rada Glavnog vijeća.