Održana sarajevska premijera dokumentarnog filma Sve je bio dobar san - Le 'Frenchie' de Vukowar

Sve je bio dobar san, Sarajevo

...održana je sarajevska premijera dokumentarnog filma "Sve je bio dobar san - Le 'Frenchie' de Vukowar", o francuskom dragovoljcu Jean-Michel Nicolieru koji je ubijen braneći Vukovar.
Organizator prikazivanja filma bila je Vrhbosanska nadbiskupija i udruga "dr. Ante Starčević" iz Tovarnika na čelu sa gospodinom Antunom Ivanković na čiju se inicijativu snimio navedeni film.

Sarajevskoj premijeri filma nazočio je veliki broj gledatelja među kojima i nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac "Sve je bio dobar san" proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak Francuza Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz vizuru njegove majke Lyliane Fournier. Ona traga za posmrtnim ostacima svojeg sina, ali i podacima koji govore o njemu od dolaska u Hrvatsku pa do odlaska u ratni pakao Vukovara.
Film prikazuje život Jean-Michela od njegova djetinjstva sve do posljednjih dana njegova života u okupiranom Vukovaru. Kroz cijeli film njegova majka opisuje što se sve događalo tijekom tih godina te da je i sama pokušala urgirati kod Francuske države i Europske unije da se spriječi zločinački pothvat u Vukovaru i da se nevini ljudi oslobode. Kako sama u filmu navodi to jednostavno nije bilo nikome u cilju. (kta)