Održana konstituirajuća sjednica nove Središnje uprave HKD Napredak

HKD Napredak
Novi saziv Središnje uprave HKD Napredak čine dr. sc. Nikola Čiča- predsjednik, Miroslav Landeka- dopredsjednik, prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić- dopredsjednik, Mario Nenadić,- dopredsjednik, Josip Križanović- dopredsjednik, prof. dr. sc. Franjo Topić- počasni predsjednik, Venka Zorić- član, Sretko Tomić- član, Franjo Bratić-član, fra Mirko Filipović- član, Ivana Barišić- član, Josip Nikolić- član, Robert Petrović- član, Ivica Kovačević- član, Danijel Stanić- član.

Pored članova Središnje uprave sjednici su nazočili i članovi Nadzornog odbora te Stegovnog suda.

U uvodnom dijelu sjednice nazočne je pozdravio počasni predsjednik i član Središnje uprave prof. dr. sc. Franjo Topić koji je između ostalog ponovio da je ponosan na činjenicu da u 29 godina koliko je on bio predsjednik u Napretku nije bilo svađe. Zaželio je puno sreće i uspjeha u radu novom predsjedniku i novom sazivu Središnje uprave.

Zatim se nazočnima obratio i predsjednik dr. sc. Nikola Čiča koji se zahvalio profesoru Topiću na uspješnom vođenju Napretka u proteklih 29 godina i istaknuo da će Napredak nastaviti kao i do sada širiti pozitivno ozračje i na taj način slati pozitivnu poruku.

U znak zahvalnosti za višegodišnje uspješno vođenje Napretka članovi Središnje uprave su profesoru uručili prigodan poklon.

U radnom dijelu sjednice Središnja uprava je razmatrala informaciju o održanoj 66. Glavnoj izbornoj skupštini Društva koja je održana 6. srpnja 2019. godine, te je nakon rasprave jednoglasno zaključeno da je skupština protekla u svečanom i pozitivnom ozračju.

Središnja uprava je na sjednici također imenovala Povjerenstvo koje će biti zaduženo za izradu poslovnika o radu Središnje uprave u sastavu Josip Nikolić, Venka Zorić i Mario Nenadić.

Utvrđivanje dinamike i načina primopredaje dužnosti krovnih tijela HKD Napredak također je bila jedna od točki dnevnog reda sjednice. S ciljem provođenja primopredaje dužnosti krovnih tijela Središnja uprava je imenovala Povjerenstvo koje će biti zaduženo za provođenje primopredaje.