Održana II. sjednica Organizacijskog odbora manifestacije „ZIMI U SUSRET“

...prosinca ove godine biti obilježen službeni početak zimske 2010/2011. turističke sezone u BiH.

Brojnim događanjima čiji će domaćini biti poznate zimske i ski-destinacije, obilježit će se sada već tradicionalna, peta manifestacija službenog otvaranja zimske turističke sezone. U organizaciji manifestacije zajednički sudjeluju resorna ministarstva, brojne turističke zajednice i turističke organizacije i  općine, ski klubovi, te Ferijalni savez BiH, RO ZOI 84 i ŠRC "Čajuša" iz Kupresa.

Medijsko poslovni koncept "Turizam plus" koji je nositelj projekta, koprodukcijski podržavaju i javni emiteri BHRT i RT RS, tako da će svečanost otvaranja zimske turističke sezone putem izravnog prijenosa biti dostupna gledateljstvu širom Bosne i Hercegovine i šire.

Tijekom današnje sjednice na kojoj je nazočio i ministar Herceg, članovi Organizacijskog odbora definirali su i konačan program događanja tijekom trodnevnog obilježavanja otvaranja zimske turističke sezone, ali i konkretna zaduženja. U današnje vrijeme kada zaista nije jednostavno organizirati ovako veliki i zahtjevan projekt, članovi odbora istaknuli su da, unatoč dobroj suradnji i partnerskom odnosu svih uključenih u organizaciju, su suočeni sa financijskim poteškoćama. Zbog toga su ovim putem pozvali sve zainteresirane da podrže  ovaj zajednički nastup kako bi ostvarili zajednički cilj, a to je afirmacija prirodnih ljepota, turističkih vrijednosti i ljudskih resursa u BiH.

Sudionici današnjeg sastanka jednoglasno su izrazili zadovoljstvo  što zajedničkom organizacijom svečanosti početka zimske turističke sezone, ali i brojnih drugih manifestacija i promocija na domaćem i međunarodnom planu, pokazujemo da smo svjesni potencijala koje imamo, ali i efekata koje turizam može dati u obnovi i razvitku domaćeg gospodarstva.