FOTO   Održan predizborni skup koalicije hrvatskih stranaka Zajedno za bolje sutra u Jajcu

Jajce, HNS BiH

...oko Hrvatskog narodnog sabora, na platou ispred Doma kulture Jajce, na kojemu je nazočilo visoko izaslanstvo HNS-a i HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem.

Predsjednik OO HDZ BiH Jajce Ivo Šimunović uz pozdrav svima koji su došli na središnji skup koalicije "Zajedno za boje sutra„ Jajce koju čine HDZ BiH, HDZ 1990 Jajce, HKDU BiH Jajce kazao da: „Ovaj skup zajedništva pokazuje ljubav prema voljenom gradu, poštovanje prema svim vrijednostima ovoga grada i ovih ljudi i podnesenoj žrtvi za mir i slobodu".

Ovo naše zajedništvo ima za cilj osigurati uvjete boljeg života u našem gradu i učiniti ga poželjim za sve nas koji živimo i radimo ovdje u Jajcu i povratak onih koji su otišli, rekao je Šimunović.
Na skupu se obratio i nositelj liste koalicije hrvatskih stranaka „ Zajedno za bolje sutra" Ivan Jakešević, koji je predstavio svoj program i kandidate s liste za OV Jajce.

Kandidat za načelnika općine Jajce dr. Stipan Jezerčić pozdravio je sve prisutne i zahvalio OO HDZ BiH Jajce na ukazanom povjerenju, svim hrvatskim strankama na potpori, kao i koaliciji stranaka HNS-a „ Zajedno za bolje sutra", koje podupiru njegovu kandidaturu, svojoj obitelji i svima koji ga hrabre i podupiru u ovoj kampanji.

„Po struci sam dr. medicine, oženjen, otac četvero djece i zaposlen ovdje u Jajcu", rekao je dr. Jezerčić, dodavši da smo svjedoci da grad i općina Jajce zamiru posljednjih godina, ne otvaraju se nova radna mjesta nema novog zapošljavanja, grad je zapostavljen, mladi školovani ljudi, kao i obitelji s djecom odlaze širom Europe tražeći bolje sutra.

Predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović svim okupljenima je rekao: „Jako sam sretan što vas vidim večeras u ovolikom broju i što vas mogu pozdraviti s mnogo više zadovoljstva, jer stojim kao predsjednik Hrvatskog narodnog sabora ipred svih onih stranaka koji su konačno se udružili u jednu veliku obitelj koja može provesti odgovore na sva ova pitanja koja je dr. Jezerčić, naglasio ovdje. Lokalni su izbori pa će i teme biti takve, bezbroj je pitanja koja mi možemo i moramo promijeniti, bezbroji je i obveza koje moramo ispuniti da bi barem djelomice napravili ono što je potrebno hrvatskom kraljevskom gradu Jajcu na čiju povijest, tradiciju i kulturnu baštinu moramo biti jako ponosni".

„Moramo preuzeti odgovornost za sve ono što se nije uspjelo uraditi u posljednjih dvadeset godina odkako je Jajce ponovno oslobođeno, zato vjerujem da Hrvatski narodni sabor ovaj put upravo iz Jajca može poslati posebnu poruku, a to je da kada

se uvežemo u jedno biće, možemo zajedno mnogo snažnije tražiti riješenja za sva pitanja o kojima govorimo, s toga upućujem jedno veliko ohrabrenje za sve one koji su imali mudrosti da izaberemo jednog kandidata u ime HNS-a i svih ovih stranaka ovdje okupljenih, u dr. Jezerčiću, od nas koji smo došli da pozdravimo vašu kandidaturu, kao i kandidaturu svih članova za OV Jajce", rekao je dr. Čović.

Također je dodao kako je krajnje vrijeme da Jajce dobije načelnika po mjeri ovog naroda ovdje, koji želi ostati živjeti ovdje i graditi svoju sudbinu, te zajedno sa svojim prijateljima iz okruženja izgaditi jednakopravnost hrvatskog naroda na čitavom prostoru BiH.

„Ovih dana smo poslali jasne poruke da znamo što hoćemo, koliko god smo malobrojni možemo predvoditi našu državu BiH, kako na putu prema EU, tako jednako i prema NATO savezu, unutarnjoj stabilnosti BiH, kako ekonomski, tako i socijalno, a u konačnici i prema preuređenjima koja moramo zajedno napraviti, kako bi osigurali da nitko iz Jajca ne odlazi zato što se ispovjeda jednoj vjeri, zato što govori jednim jezikom i da nas bilo tko na bilo koji drugi način dijeli, kako ovdje u Jajcu, tako i u drugim djelovima BiH", zaključio je dr. Čović.