FOTO  Održan IV izborni sabor Hrvatske Udruge logoraša domovinskog rata u BiH

logoraši, hrvatski logoraši, Hrvatska udruga logoraša

U uvodnom dijelu sabora usvojen je Poslovnik o radu Izbornog Sabora, pročitano je izvješće o radu Udruge u proteklom periodu. Istaknuto je kako je Udruga funkcionirala i ispunjavala svoje obveze sukladno Statutu. Razmatran je i usvojen Pravilnik o radu Suda časti i Nadzornog odbora.

 Za novog Predsjednika udruge izabran je Karlo Marić - HNŽ, Dopredsjednici su :Zdenko Šupuković - ZDŽ, Miroslav Zelić - SBŽ, Članovi Predsjedništva : Pero Medić - SBŽ, Zlatko Prkić - ZDŽ, Ronald Jarak - HNŽ, Mile Mijuković - USŽ, Mario Krešić - SŽ, Jure Kosir - ZHŽ, u Sud časti su izabrani: Željko Vladić predsjednik - HNŽ, Anto Vrebac - SBŽ, Pero Konjevod - SŽ, a u Nadzorni odbor : Svemir Pandža predsjednik - ZDŽ, Tihomir Hegediš - SBŽ i Krunoslav Arapović - HNŽ. Novoizabrani predsjednik se zahvalio na ukazanom povjerenju i naveo ciljeve i planove udruge za iduće četiri godine mandata.

Neposredno prije početka sabora članovi predsjedništva i delegati sa Skupštine su položili vijenac i upalili svijeće ispred spomenika na Trgu Hrvatskih branitelja.