Odluka ili ultimatum o privremenoj obustavi osobnih invalidnina za korisnike prava iz općina u ŽZH

HVO postojavanje
...kojom predsjedava Nermin Nikšić, je na prijedlog ministra branitelja Zukana Heleza, uz suglasnost ministara iz reda hrvatskog naroda, donijela ultimatum (odluku) o privremenoj obustavi osobnih invalidnina za hrvatske invalide Domovinskog rata iz općina Grude, Posušje, Široki Brijeg i Ljubuški.
Svakome tko poznaje političke prilike u Bosni i Hercegovini, posebice u Federaciji BiH, jasno je kako se ovdje radi o političkom ultimatumu velikobošnjačkih unitarista prema hrvatskom narodu zapadne Hercegovine koji se zalaže za jednakopravnost tri konstitutivna naroda u BiH, decentralizaciju BiH i apsolutno se protivi majorizaciji koju provodi SDP BiH i SDA prema hrvatskom narodu u BiH uz apsolutnu potporu austrijskog predstavnika Hypo Alpe Adria Bank-a u BiH, Valentina Inzka.
Platforma za dekonstituiranje hrvatskog naroda u BiH koju su uspostavili Valentin Inzko, Zlatko Lagumdžija, Bakir Izetbegović, braća Lijanović, Zvonko Jurišić, Živko Budimir i dr. Josip Perić, uz blagoslov „dobrih pastira" iz Sarajeva, uspjela je dovesti hrvatski narod u BiH u položaj da mu Vlada FBiH može uvoditi embargo na pojedinačna trajno stečena prava i donositi ultimatume cijelim hrvatskih općinama, poput općina Grude, Posušje, Široki Brijeg i Ljubuški. Jednonacionalno (bošnjačko) Federalno ministarstvo za pitanja branitelja, u kojem, osim Zukana Heleza, veliki utjecaj imaju Besim Hodžić (nekadašnji upravnik vojnog zatvora u Bugojnu, a danas savjetnik ministra Zukana Heleza, zadužen za mijenjanje okolnosti stradavanja Hrvata Bugojna) i Salko Beba (nekadašnji starješina logora smještenog u bivšoj kasarni JNA „Petar Mećava" u Travniku, a danas šef Kabineta ministra Zukana Heleza) je dobilo konkretnu političku potporu od stranaka koje sačinjavaju Platformu da mogu „HDZ-eovu paščad" i „hrvatsku bandu" stavljati u kušnju kao što su to činili ratni zločinci u Domovinskom ratu.
Sjećamo se ultimatuma generala Momčila Perišića, koji je na Uskrs 19. travnja 1992. postavio Kriznom stožeru HVO-a Mostar (kako će, ako mu Krizni stožer ne isporuči dva pilota, koji su napustili JNA, artiljerijom gađati mostarsku katedralu, uništavati dijelove grada počevši od Cima, do svih drugih civilnih ciljeva u Mostaru, dok se ne ispoštuje ultimatum, tj. odluka koju je donio).
Isto tako, sjećamo se političkog ultimatuma iliti odluke Radovana Karadžića, kako će Sarajevo držati u okruženju bez struje, vode i hrane, sve dok Alija ne potpiše podjelu Bosne i Hercegovine.
Politički ultimatumi jednog naroda prema drugom, koje Vlada Federacije BiH zove „odlukom", su izvan bilo kakvog okvira ustava i zakona, i predstavljaju isključivo neprijateljski čin jednog naroda prema drugom.
Bosna i Hercegovina je država koja nema ustava, nego se temelji na Daytonskom mirovnom sporazumu, koji je trebao poslužiti kao temelj za izgradnju i donošenje novog ustava gdje bi sva tri naroda u Bosni i Hercegovini bila konstitutivna i jednakopravna.
Stoga, postavlja se pitanje kako je moguće uspostaviti bilo kakav dogovor kada jedan narod drugom narodu postavlja ultimatume i otvoreno mu stavlja do znanja tko je vlast u ovoj državi i kakve će posljedice imati oni koji se ne povinuju takvoj vlasti.
Mi, hrvatski branitelji u BiH, znamo kako narod narodu ne propisuje zakone i kako je, prema staroj hrvatskoj poslovici, „Svaka sila za vremena".

U prilogu dostavljamo Ultimatum ili Odluku o privremenoj obustavi ličnih invalidnina za korisnike prava iz općina Grude, Posušje, Široki Brijeg i Ljubuški, koju je 13. ožujka 2014. donijela oktroirana Vlada Federacije BiH.

HVO postojavanje

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH

IZ DOMOVINSKOG RATA