Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat : Osuda mučkoga napada na Duju Šantića

prosvjed Šantić

...Vlade Šantića koji se dogodio sinoć u stubištu zgrade u Mostaru gdje živi. Tražimo od mjerodavnih institucija žurnu istragu i otkrivanje počinitelja i nalogodavaca ovog planiranog kukavičkog čina.
Napad se dogodio samo nekoliko dana nakon 21.-ve obljetnice nestanka generala Vlade Šantića i javnoga skupa potpore obitelji Šantić u Mostaru, koji je imao za cilj poticanje konačnog otkrivanje nalogodavca i ubojice generalna Šantića.

Sinoćnji brutalni napad na sina generalna Šantića Duju, koji je na javnom skupu jasno izrekao imena mogućih krivaca za smrt svoga ova Vlade, mogao bi biti smjer sigurnosnim tijelima i za otkrivanje nalogodavaca i krivaca za tragični nestanak generala Šantića.

Žalosna je činjenica da se i nakon više od dva desetljeća fizički napadaju žrtve ratnih žrtava da bi ih se ušutkalo, a mjerodavnim institucijama poslala poruka da će i njih stići isto ako nastave ozbiljnu i profesionalnu istragu. Ovakvi napadi imaju za cilj zastrašiti također i sve one koji se bore za istinu o Domovinskom ratu.

Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat su uz obitelj nestalog generala HVO-a Vlade Šantića, i ustrajat će na otkrivanju istine cijeloga slučaja.

HNS Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat