Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat HNS-a BiH podržava sutrašnji prosvjed za generala Šantića

Vlado Šantić, potpora, Mostar, skup, Vlado Šantić, nestanak, Bihać, ubojstvo, Vlado Šantić, prosvjed, prosvjed, Duje Šantić, Vlado Šantić

...nestalog u Domovinskom ratu generala HVO Vlade Šantića i udruge Maloljetnih branitelja HVO-a koji se organizira 8. ožujka u Mostaru. Pozivamo nadležne policijske i pravosudne institucije u BiH da konačno, nakon dvadeset i jedne godine od nestanka našeg generala Vlade Šantića otkriju i procesuiraju odgovorne osobe za njegov nestanak.

I u ovoj prilici ističemo da do sada utvrđene činjenice vezano za nestanak generala Šantića jasno ukazuju tko je odgovoran. Stoga, držimo moralno, politički i zakonski nedopustivim nepobitne opstrukcije mjerodavnih policijskih i pravosudnih institucija u BiH u procesuiranju ovoga zločina. Isto tako začuđuje nas i pasivan odnos predstavnika međunarodne zajednice u BiH koji bi mogli dati doprinos u utvrđivanju pune istine i odgovornosti vezane za nestanak generala Šantića.

Cijela javnost u BiH s pravom se pita zašto nakon 21 godine od dana nestanka generala Šantića još nema optužnice kako za nalogodavce tako niti za počinioce .
S pravom tražimo i očekujemo da mjerodavni u BiH pokrenu aktivnosti te ovaj slučaj u potpunosti rasvijetle, a odgovorni da snose odgovornost za svoje propuste i činjenja .
ODJEL ZA BRANITELJE HVO- a I DOMOVINSKI RAT HNS- BiH