Odbor za branitelje HDZ-a BiH: Revizija Zukana Heleza je nelegalna

Tijekom sjednice bilo je riječi o reviziji branitelja koju provodi federalni ministar za pitanje branitelja Zukan Helez. Odbor za branitelje HDZ-a BiH navodi kako je spomenuta revizija nelegalna te da je usmjerena na izvođenje iz prava pripadnika HVO-a i kriminaliziranje branitelja i Domovinskog rata.


S ciljem zaustavljanja, kako navode, nezakonite revizije Odbor za branitelje i udruge proistekle iz Domovinskog rata HVO H-B donio je zaključak kako žurno treba dovršiti proces podnošenja Apelacije Ustavnom sudu BIH zbog, kako se ističe, kršenja temeljnih ljudskih prava pripadnika HVO-a i hrvatskog naroda.


Također, tijekom sjednice Odbor za branitelje HDZ-a BIH zaključio je kako treba održati sastanke s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata kako bi sagledali učinke, kako navode, nezakonito provedene revizije i kako bi pružili pravnu pomoć braniteljima čija su prava osporena.


"Daje se puna potpora Koordinaciji središnjih udruga proisteklih iz Domovinskog rata da u suradnji s ostalim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata HVO H-B nastave na poduzimanju svih neophodnih zakonom dopuštenih aktivnosti s ciljem zaustavljanja nezakonite revizije i daljnje kriminalizacije HVO-a i Domovinskog rata", navodi se u priopćenju Odbora za branitelje HDZ-a BiH.