Odbor branitelja HNS-a: Kaos u BiH nije isprovocirao hrvatske branitelje

HVO postojavanje
...nesagledive posljedice i poprimila odlike klasičnog terorističkog čina.

Svjedoci smo događanja u kojima se vrši uništavanje narodne imovine, sjedišta županijskih institucija i općinske administracije te uništavanje dokumentacije koja je od vitalnog značaja za normalno funkcioniranje svakodnevnog života i rada, stoji u priopćenju ovih Odbora.

Očit cilj ovih koordiniranih akcija je konačno razvlašćivanje i fizičko uništavanje županija, a time prejudiciranje konačnog političkog i ustavnog rješenja.

Vidljivo je kako nisu ispunjena očekivanja organizatora kontroliranog kaosa koji već duže vremensko razdoblje nastoje isprovocirati hrvatske branitelje kontinuiranim ugrožavanjem njihovih prava kroz nezakonito vršenje revizije i kriminaliziranje branitelja HVO-a.

Hrvatski branitelji su prepoznali nakanu određenih centara moći koji su imali za cilj iskoristiti nezadovoljstvo branitelja te nisu sudjelovali u rušilačkim pohodima na vlastitu imovinu i ustavno pravni poredak Bosne i Hercegovine.Odbori za branitelje i udruge proistekle iz Domovinskog rata pozivaju sve hrvatske branitelje da dostojanstveno, kao i do sada, svoja prava štite i traže kroz legalne i legitimne institucije sustava te legalne i legitimne predstavnike u tijelima vlasti.

Odbori za branitelje daju potporu i traže od policijskih i sigurnosnih struktura odlučno sprječavanje narušavanje javnog reda i mira te ugrožavanje imovine i ljudi.

Također, dajemo punu potporu političkim predstavnicima HNS BiH u nastojanju ostvarenja ustavno-pravne i institucionalne jednakosti hrvatskog narode te da ih ovakva događanja ne smiju pokolebati i obeshrabriti, stoji u priopćenju Odbora za branitelje i udruge proistekle iz domovinskog rata , NATO i socijalna pitanja HNS BiH.