Odbijena žalba na pritvor Mevlida Jašarevića

Mevlid Jašarević, teroristički napad, vehabije, Sarajevo, Mevlid Jašarević, teroristički napad, oporuka, vehabije, terorizam, teroristički napad, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Sarajevo, amerikanci, BIH, dušmani, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Mevlid Jašarević, suđenje, sud bih, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Mevlid Jašarević, plač, majka, Mevlid Jašarević, terorizam, Mevlid Jašarević, optužnica, sud, terorizam, Mevlid Jašarević, Mevlid Jašarević, sud bih, zatvor, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Vjekoslav Vuković , terorizam
Odvjetnik Senad Dupovac rekao je da odbrana još nije dobila dokaze koji Jašareviću idu u prilog što onemogućava pripremu odbrane.

"Riječ je o dokazima koje ima Tužiteljstvo, a od kojih je nama samo dio prezentiran. Dokazi su nam neophodni da bi mogli planirati strategiju odbrane, jer planiramo izvesti određenja vještačenja, tako da u ovom trenutku nismo spremni", rekao je Dupovac.

On je za portal sarajevo-x.com izjavio da je Jašarević sam u sobi u pritvoru, kako je i tražio, i da, s obzirom da je sutra Kurban-bajram, nije imao posebnih zahtjeva povodom blagdana.

Kontakte sa obitelji Jašarević održava posredstvom svog odvjetnika, pošto mu još nije nije odobren direktni kontakt.

Vehabija Mevlid Jašarević izvršio je u petak, 28. listopada, teroristički napad na zgradu Veleposlanstva SAD u Sarajevu.

Srna