Odbačena inicijativa za uvođenje PDV-a na igre na sreću

kladionice, kladionica, porez, igre na sreću, kockanje, bingo, kladionica, kladionice, škole, kockari , ovisnost, BIH
... prihvaćena na sjednici Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) uz obrazloženje da je prijedlog takvog rješenja u suprotnosti s europskim direktivama.

U prijedlogu zastupnika federalnog Parlamenta navedeno je kako bi prikupljena sredstva bila raspoređivana osobama s invaliditetom, odnosno općenito za zdravstvene svrhe.

Upravni odbor UIO za bilo kakvu izmjenu Zakona o PDV-u mora tražiti stav UIO, a Uprava je u svom dopisu navela da su, prema direktivima EU-a i zakonskim rješenjima zemalja članica, igre na sreću oslobođene od plaćanja PDV-a te se one tretiraju putem plaćanja direktnih poreza, a što je u BiH nadležnost entiteta.

UO UINO usvojio je izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) kako bi se uskladio s novim Zakonom o carinskoj politici BiH, a riječ je o tehničkim izmjenama koje se tiču oslobađanja od plaćanja uvoznih davanja pri uvozu robe u carinsko područje BiH, čime se vrši i usklađivanje s europskim zakonodavstvom.

Upravni odbor usvojio je i Odluku o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava s Jedinstvenog računa za period listopad- prosinac 2016. godine.
Prema ovoj odluci Federaciji BiH bit će doznačeno 64,29 posto prihoda s Jedinstvenog računa, a Republici Srpskoj 32,16 posto dok Brčko distriktu pripada 3,55 posto.

FENA