Od sutra u BiH gorivo jeftinije za pet feninga

bio-goriva, alternativa za gorivo, Znanstvenic, zelene alge, ekonomična nafta, ekologija, Gorivo, pojeftinjenje, FBIH, Gorivo, BIH, benzinska crpka, crpka, Gorivo, cijene, pojeftinjenje, Dubrovnik, Gorivo, nafta, benzin, benzinska postaja, bihamk, Gorivo, BIH, cijene, nafta, Gorivo, plinsko ulje, USKOK-ove optužbe, uskok, eurodiesel, nafta, benzinska pumpa, potrošnja goriva, Gorivo, Gorivo, nafta, Gorivo, potrošnja goriva, benzin, benzinska pumpa, benzinska postaja, Turbodizelaš, dizel, putarine , cestarina, cestarine, uvođenje naplate cestarine , poskupljenje, cigarete, Gorivo, benzin, potrošnja goriva, smanjenje, trošarine, Gospodarska komora FBiH

Lela Glibo, šef Odsjeka za cijene pri Ministarstvu za trgovinu Federacije BiH, za AA je izjavila da će dizel pojeftiniti na dvije KM.

"Već od petka imamo veliki broj zahtjeva za sniženjem cijena goriva. Oko 80 benzinskih crpki je poslalo zahtjeve. Zato će ovog tjedna u BiH doći do pojeftinjenja dizela i lož ulja za pet feninga. Sniženje će se desiti ovog tjedna, a već od sutra neke crpke će sniziti dizel na dvije KM", rekla je Glibo.

Napomenula je kako cijene nafte i naftnih derivata direktno utječu i na cijene nafte i u Bosni i Hercegovini.

"Nakon što je prethodnih tjedana došlo do pojeftinjenja nafte u svijetu bilo je očekivano da će se to desiti i u BiH. To je skoro uvijek tako jer naše tržište je ovisno o svjetskom tržištu po pitanju nafte", objasnila je Glibo.

Podsjetila je da su prethodnih tjedana skoro sve crpke u BiH snizile cijenu nafte na 2,05 KM.

"Pojeftinjenje smo imali na bh. tržištu prije nekoliko tjedana. Tada je cijena pala za nekih pet feninga i nakon toga nije bilo više pojeftinjenja. Ovog tjedna ćemo imati pojeftinjenje od pet feninga", potvrdila je Glibo.