Od danas građani Albanije i BiH u EU bez viza

vize, vize, BIH, bezvizni režim, eu, hravtska u eu, eu, bezvizni režim, suspenzija, zapadni balkan, putovnice, državljanstvo BiH, državljanstva Njemačke, građani BiH, Ministarstvo civilnih poslova BiH, azil, zahtjev za azil, građani BiH, Njemačka, putovnica, Biometrijska putovnica BiH, BIH, vize, BIH, putovnica, Biometrijska putovnica BiH, Njemačka, BIH, vize, vize, Njemačka, BIH, IDDEEA, putovnice, lažne putovnice, putovnice, gužva, čekanje, Njemačka, radnici, BIH, uvjeti, revizija, lažne adrese, BIH, državljanstvo BiH, državljanstvo, putovnice, bih putovnice, bh putovnice , lažne putovnice,  hrvatska putovnica, Biometrijska putovnica BiH, putovnica, BIH, putovnica, BIH, vize, BIH, bh putovnice , putovnice, biometrijske putovnice, bh putovnice , kolumbija, vize, bezvizni režim, državljanstvo BiH, državljanstvo, bh državljanstvo , državljanstvo, državljanstvo BiH
Ministri unutarnjih poslova zemalja članica EU-a u studenom su se dogovorili ukinuti vize za te dvije zemlje, ali točan datum stupanja na snagu te odluke ovisio je o vremenu objave u službenom listu. Tanja Fajon kazala je da se taj proces završava u srijedu. "Drago mi je da je konačno došao trenutak da građani Albanije i BiH slobodno putuju u EU. Danas će biti sretan dan a snovi će za mnoge postati stvarnost", kazala je Fajon u priopćenju.

Ona je kazala da će danas sudjelovati na svečanosti u Sarajevu, a potom u srijedu putovati u Strasbourg s prvom skupinom bosanskohercegovačkih građana koji će iskoristiti prednosti vizne liberalizacije. Schengenski prostor trenutno obuhvaća sve zemlje EU-a osim Velike Britanije, Irske, Rumunjske i Bugarske, a uključuje i Švicarsku, Norvešku i Island.
(Hina)