Od 15. lipnja izdavanje putovnica u punom kapacitetu

vize, vize, BIH, bezvizni režim, eu, hravtska u eu, eu, bezvizni režim, suspenzija, zapadni balkan, putovnice, državljanstvo BiH, državljanstva Njemačke, građani BiH, Ministarstvo civilnih poslova BiH, azil, zahtjev za azil, građani BiH, Njemačka, putovnica, Biometrijska putovnica BiH, BIH, vize, BIH, putovnica, Biometrijska putovnica BiH, Njemačka, BIH, vize, vize, Njemačka, BIH, IDDEEA, putovnice, lažne putovnice, putovnice, gužva, čekanje, Njemačka, radnici, BIH, uvjeti, revizija, lažne adrese, BIH, državljanstvo BiH, državljanstvo, putovnice, bih putovnice, bh putovnice , lažne putovnice,  hrvatska putovnica, Biometrijska putovnica BiH, putovnica, BIH, putovnica, BIH, vize, BIH, bh putovnice , putovnice, biometrijske putovnice, bh putovnice , kolumbija, vize, bezvizni režim, državljanstvo BiH, državljanstvo, bh državljanstvo , državljanstvo, državljanstvo BiH

On je danas u izjavi novinarima naglasio da je to jamčilo rukovodstvo tvrtke Miobauer direktoru Agencije za identifikacijska dokumenta i razmjenu podataka BiH i njegovim suradnicima prilikom posjete toj tvrtki.

- Zajamčeno im je da će se poslije 15. lipnja stabilizirati izdavanje putovnica jer će tad dobiti repromaterijal i moći u punom kapacitetu izdavati putovnice - kazao je Osmanović.

To što su dosad radili smanjenim kapacitetom, trošili su, istaknuo je Osmanović, repromaterijal koji im je ostao od prošlog natječaja od prije tri godine. - Po mojim informacijama imali su materijala za oko 100.000 knjižica za putovnice. Hoću da vjerujem da ćemo poslije 15. lipnja izdavati putovnicve u punom kapacitetu i da će bh. građani biti pošteđeni problema te vrste - kazao je.

Podsjetio je i na to da je prije dvedesetak dana uputio pismo Agenciji za identifikacijske dokumente i zatražio da se, u skladu s Ugovorom, dosljedno primijene sve zakonske obveze, odnosno „naplata penala" dobavljaču koji nas je doveo u takvu situaciju. Ministar Osmanović danas je izrazio razočarenje u tvrtku Miobauer koja je 21. ožujka potpisala jednogodišnji ugovor s Agencijom za identifikacijska dokumenta i razmjenu podataka i obvezali se da će u roku od godinu dana isporučiti oko 550.000 putovnica za bh. građane. Naglašava da su, ubrzo nakon potpisivanja Ugovora, ustvrdili da nemaju dovoljno repromaterijala za izradu putovnica „prije svega specificiran papir koji je zahtjevan za nabavku". To, kako je kazao, pokazuje neozbiljnost tvrtke koja je tri godine radila putovnice za građane BiH.

vecernji.ba