Od 1. ožujka novo poskupljenje 67 vrsta cigareta

pušenje, zdravlje, ubijanje, pušenje, alkohol, cigarete, pušenje, RAK, zdravlje, pušenje, dim, cigarete, pušenje, lijek, šverc cigareta, Bileća, cigarete, cigarete, pušenje, cigarete, cigarete, poskupljenje, cigarete, poskupljenje, pušenje, odvikavanje, dječak, Tomislavgrad, provala, kiosk, duhan, cigarete, crna kronika, cigarete, poskupljenje, BIH, cigarete, poskupljenje, UIO, BIH, cijene, poskupljenje, cigarete, pušenje, akcize, škija, cigarete, poskupljenje, pušenje, rak pluća, cigarete, opušci, punjač, cigarete, poskupljenje, šverc, švercanje, duhan, BIH, BIH, cigarete, poskupljenje, pušenje, Pušenje je porok, čišćenje, zdravlje, cigarete, BIH, cijena, Mostar, pušenje, zabranjeno pušenje, cigarete, cijena, BIH, pušenje, namirnice, pljačka, pljačkaši, razbojništvo, cigarete, BIH, cigarete, poskupljenje, cigarete, cijene, cigarete, BIH, poskupljenje, pušenje, zabrana pušenja, BIH, više trošarine na duhanske proizvode , cigarete, rezani duhan, cigarete, poskupljenje, cigaret
Bit će to novi udar na džepove pušača, a svoje cijene će podići kompanija TDR Sarajevo.

Iz TDR-a su kazali da su Upravi za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UNOBiH) već prijavili da će doći do novih poskupljenja određenih vrsta cigareta, piše Radiosarajevo.ba.

"Promjena maloprodajne cijene, odnosno novi cjenovnik proizvoda s maloprodajnom cijenama važeći će biti od 1.ožujka", priopćeno je iz TDR-a. Šezdeset i sedam vrsta cigareta poskupjet će do 20 feninga.

Za 10 feninga poskupjet će sve vrste Yorka, a za kutiju će biti potrebno izdvojiti 4,50 KM. Također će za 10 feninga poskupjeti sve vrste Dunhilla, Lucky Strikea, Pall Malla, Rothmansa, Eve Slims, Aure, Codea, 8, Dive i Royala. Za 20 feninga će poskupjeti Drina Gold, Drina Silver i Drina Jedina, dok će Drina Gold 18, Drina Denfine HP 18 i Drina Denfine poskupjeti za 10 feninga. Kako je već pomenuto, ovo je drugo poskupljenje cigarate u BiH od početka ove godine.

 

Iz UNO BiH su naveli da je, iako su od 1. siječnja 2018. godine na snazi nove cijene cigareta, formiranje cijena slobodno u zavisnosti od kompanije i proizvođača. Ističu da veliki distributeri sami formiraju maloprodajne cijene u skladu sa svojom poslovnom politikom te da cijene cigareta i duhana mogu promijeniti bilo kada u toku godine. Inače, pakovanju cigareta bh. građani plaćaju dvije vrste trošarina - proporcionalnu i fiksnu.

Odlukom o utvrđivanju posebne i minimalne trošarine na cigarete i iznos trošarine na duhan za pušenje za 2018. godinu je definirano da će se od 01. siječnja 2018. godine, na cigarete plaćati sljedeća trošarina: - proporcionalna trošarina po stopi od 42 posto maloprodajne cijene cigareta - specifična trošarina u iznosu od 75 KM za 1.000 komada, odnosno 1,50 KM za pakiranje od 20 komada Trošarina na duhan za pušenje u 2018. godini utvrđuje se na način da iznosi 80 posto minimalne trošarine na cigarete u 2018. godini i iznosi 104 KM po kilogramu. Odluka predstavlja nastavak harmonizacije trošarinske politike u BiH s politikom trošarina na cigarete u Europskoj uniji.