Uprava Aluminija: Molimo da se ranjeni Aluminij u ovom prijelomnom trenutku poštedi trošenja energije na javna prepucavanja

Aluminij Mostar, demant, aluminij, čović dragan, Aluminij Mostar, GO HDZ BiH Mostar, GO HDZ BiH, HDZ BiH, SDP BIH, Zdenko Klepić, aluminij, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, radnici aluminija , uprava Aluminija, aluminij, uprava Aluminija, aluminij, Britanci , banke, Mostar, Aluminij Mostar, Aluminij Mostar, vijesti

Uprava Aluminija prinuđena je reagirati tragom današnjih objava u medijima u kojima se obmanjuje javnost tvrdnjom da vlasnici Aluminija nisu dali suglasnost za, kako je napisano, otkaze odnosno za provedbu usuglašene i usvojene nove sistematizacije radnih mjesta, sukladno aktualnom stanju u Aluminiju. Udruga koja se uporno samoimenuje kao bitna i kao glas vlasnika, stvara opasne zablude i unosi nemir među naše radnike koji su, i bez svega toga, dovoljno traumatizirani i dovoljno u strahu od toga što budućnost nosi.

Jučer, kao i u danima prije jučerašnjega usuglašavanja i usvajanja nove sistematizacije radnih mjesta, jasno je objašnjeno kako su svi strateški dokumenti, pa tako i sistematizacija i Program zbrinjavanja tehnološkog viška, prošli sve upravljačke i nadzorne razine u Društvu. Upravo vlasnici imenuju svoje predstavnike u ta tijela, i u Nadzorni odbor i u Upravu Društva, i vlasnici su ti koji su odobrili sve ono što smo danas počeli provoditi, a na što je službenu suglasnost jučer dao i Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija.

Molimo da se ranjeni Aluminij u ovom prijelomnom trenutku poštedi trošenja energije na javna prepucavanja. Mi svu svoju snagu usmjeravamo na zbrinjavanje naših djelatnika i na pokušaj obnove dijela proizvodnje, kako bi tvornica nastavila postojati i kako bi barem dio naših radnika nastavio zarađivati svoje plaće. Onaj tko nam u tome ne može ili ne želi pomoći, neka nam barem ne odmaže.