Očekujte niže temperature i više oborina

vodopad kravice

Prognozirane vremenske prilike idućih dana obilježit će nestabilno vrijeme. Većinu bosanskohercegovačkih krajeva zahvatit će kiša, uglavnom kratkotrajna, dok su pojedine bh. planine već prekrivene snijegom.

Tako će danas u Hercegovini, Krajini i na jugozapadu Bosne biti sunčano. U ostatku BiH će biti pretežno oblačno, uz postupno smanjenje naoblake tijekom dana. U jutarnjim satima u istočnim područjima Bosne je moguć slab snijeg. Vjetar, slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni.

Jutarnje temperature zraka bit će od -5 do 1, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 °C. Nakon hladnog jutra, kada je nužno posvetiti pozornost adekvatnom odijevanju, biometeorološke prilike postupno će se popraviti s odmicanjem dana.

Opća slika će, uz više sunca, biti ljepša u Hercegovini, pri tom će bura pojačavati osjet hladnoće i uzrokovati probleme kroničnim bolesnicima i meteoropatima. Poslije podne će u cijeloj zemlji biti ugodnije.

Za utorak je najavljeno umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature zraka najavljene su od -4 do 3, na jugu od 2 do 5, a dnevne od 8 do 14 °C.

Prema informacijama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u većem dijelu Bosne i Hercegovine bit će sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku. Jutarnje temperature bit će od -1 do 5, na jugu od 3 od 7, a dnevne od 9 do 15 °C, dok se u četvrtak očekuje sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Jutarnje temperature bit će od 0 do 6, na jugu od 5 od 10, a dnevne od 10 do 16 °C.