Očekuje se nagli pad temperatura – Čak i do -18 stupnjeva !

vremenska prognoza, zima, zahlađenje, vremenska prognoza, snijeg, bura, Srbija, snježno nevrijeme, crveni meteoalarm, vrijeme, snijeg, led, Hrvatska zemlja, meteo alarm, Balkan, polarne temperature, vremenska prognoza, zahlađenje, vremenska prognoza, snijeg, kiša, zima, BIH, smrzavanje, smrt, zima
Njen najjači uticaj se očekuje od do subote. Sjeverozapadni i centralni predjelii Hrvatske, sjeverozapad BiH mogu očekivati i do 45cm snijega, dok će količina snijega dalje na istok, naročito kada su u pitanju istok BiH, Slavonija i Baranja u Hrvatskoj te Vojvodina u Srbiji u velikoj mjeri zavisiti od tačnog položaja ciklona.

Nova ciklona koje se u ovim trenucima formirala kod Italije djeluje na vremenske prilike u BiH. Za sada je donijela lokalno padaline, uglavnom slabije, ali u toku noći veceras donijet će obilnije padavine u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, u nizinama kiša, na planinama snijeg, s tim da će do jutarnjih sati današnjeg dana kiša u nizinama na sjeverozapadu Bosne preći u snijeg gdje se po trenutnim prognozama do subote očekuje 30-40 cm snijega, na planinama i do 80 cm!!

PETAK: Na sjeverozapadu Bosne snijeg, u ostalim krajevima u nizinama kiša na planinama snijeg. U toku poslijepodneva u Hercegovini se mogu javiti sunčani periodi. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Dnevne temperature u Bosni između 2 i 4, na sjeverozapadu između -1 i 1, u Hercegovini između 5 i 10°C.

Pored snježnih padavina očekuju se i nešto veći minusi koji će se početkom sljedećeg tjedna spuštati lokalno i do -18°C.

lifestyledom.com