Obustavljen promet Glamoč-Mlinište i Rakitno-Blidinje

stanje na cestama
Na području Romanije (Sarajevo-Rogatica) zabranjen je promet za teretna vozila sa prikolicom i tegljače.

Na magistralnim cestama Gacko-Tjentište (Čemerno), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Bugojno-Kupres (Koprivnica), Sarajevo-Konjic (Ivan), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen) i Sarajevo-Olovo (Nišići), policija iz prometa isključuje teretna vozila koja nemaju lance.

Lanci za teretna vozila preporučuju se i na ostalim dionicama u višim predjelima. Otežano je i prometovanje na autocesti A-1 Zenica-Tarčin.

Zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima cesta u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na poledicu na kolniku.

Ekipe cestovne operative nalaze se na terenu, ali zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala.

Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na cestama i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obvezno za sve kategorije vozila.

Od od 12 sati pa do sutra, 7.1.2017.godine do 24 sata, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Granični prijelaz Deleuša je zatvoren za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i tegljača, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja ovoga jutra nisu duža od 20 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prijelazima tijekom dana prometuje usporeno.