Oblačno vrijeme sa kišom

poplave, nevrijeme u Mostaru, komunalije, vremenska prognoza, stanje na cestama, vremenska prognoza, vrijeme, kiša, vremenska prognoza, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Kiša pada na zapadu, sjeverozapadu i mjestimično slaba kiša pada na jugu i u centralnim dijelovima zemlje. Temperature zraka izmjerene u 8 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica 3 °C, Sokolac 4, Gradačac, Ivan Sedlo, Kupres i Zvornik 8, Tuzla, Zenica, Doboj, Derventa, Goražde i Srebrenica 9, Sarajevo, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Bugojno i Jajce 10, Livno, Drvar, Prijedor i Sanski Most 11, Trebinje 12, Stolac 13, Mostar 14, Neum 18 °C.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 2 hPa je veći od normalnog i raste. Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom uglavnom u zapadnim i sjeverozapadnim područjima i mjestimično na jugu i u centralnim područjima će pasti malo kiše. Poslijepodne će doći do prestanka padavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera, na sjeveru zemlje sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18 °C.