Oblačno sa kišom, krajem dana očekuje se susnježica

kiša

U Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne prognozira se između 20 i 50 litara padalina po metru kvadratnom. U Hercegovini od 30 do 70 litara. U centralnim područjima između 15 i 25 litara, a u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne od 5 do 15 litara padalina po metru kvadratnom. Prije podne u nizinama većinom kiša, u Krajini je moguća susnježica.

Od večernjih sati, pogotovo tijekom noći na utorak, snijeg ili susnježica se očekuju u nizinama u većem dijelu Bosne. Snijeg se ne predviđa na krajnjim sjevernim područjima zemlje i većinom u Hercegovini, gdje se od večernjih sati snijeg očekuje samo na planinama.

Najjače padaline se prognoziraju od poslijepodnevnih sati u ponedjeljak do jutarnjih sati u utorak. Predviđa se i visina sniježnog pokrivača od 5 do 15 centimetara. Od dijela centralne Bosne prema zapadu i Krajini sniježni pokrivač može biti i viši.

U većem dijelu Bosne prije podne vjetar mijenja smjer na sjever umjerene jačine, prolazno i sa jakim udarima. U Hercegovini, istoku i jugozapadu Bosne prije podne umjereno i jako jugo, koje će oslabiti od sredine dana i od poslijepodnevnih sati promijeniti smjer na sjever.

Temperatura zraka prije podne od 5°C u Krajini gdje će i biti najhladnije, do čak 18°C na istoku i jugu zemlje. U drugoj polovini dana temperature zraka u cijeloj zemlji su u opadanju.