Objavljen popis svih mudžahedina s bh. državljanstvom

Mudzahedini
U posjedu portala srpskacafe.com nalazi se popis s imenima 741 pripadnika zloglasnog odreda "El mudžahedin", njihovim osobnim podacima, adresama stanovanja, kao i datumi kada su primljeni u bh. državljanstvo. Pored toga, na popisu se pored imena novih državljana BiH precizno navodi i naziv organa vlasti u Federaciji BiH preko kojeg su mudžahedini primljeni u bh. državljanstvo, kao i imena službenika koji su ih evidentirali u matične knjige.

"Riječ je o popisu kojeg su napravile američke obavještajne službe nedugo nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. godine. Amerikanci su tada prikupljali precizne podatke o svim arapskim borcima i bivšim pripadnicima "El mudžahedina" nakon što je otkriveno da je jedan broj terorista, koji su izvršili napad na New York i Washington, za vrijeme rata boravio u BiH i da su se borili na bošnjačkoj strani", otkrivaju izvori SrpskaCafe iz obavještajno-sigurnosnih krugova.

Oni dodaju da se značajan broj osoba s navedenog popisa i danas nalazi u BiH, poput zloglasnog Ajmana Avada, glavnog časnika za vezu odreda "El mudžahedin", koji nesmetano živi u zeničkom prigradskom naselju Perin han.

Avad se na popisu kojeg nalazi na strani 118. pod rednim brojem 77.

"Također, jedan broj mudžahedina sa popisa koji su dobili državljanstvo BiH, danas se nalazi u Siriji i Iraku. U tim zemljama ratuju na strani terorističke Islamske države", ističu sugovornici srpskacafea.

Na popisu od 741 pripadnika "El mudžahedina", koji su poslije završetka rata u BiH dobili bh. državljanstvo, uvjerljivo je najviše je Sirijaca - čak 108. Poslije njih slijede Egipćani, od kojih je 87 primljeno u bh. državljanstvo, zatim Jordanaca 80, Sudanaca 76, Alžiraca 75, Tunižana 49, Turaka 43.

Cjelokupan popis imena mudžahedina koji imaju državljanstvo BiH pročitajte na OVDJE.