Obilježena 25. godišnjica utemeljenja HVO-a HB u Kiseljaku i Kreševu

kiseljak hvo obiljezavanje
Vijenci su u Kiseljaku položeni pred središnjim spomen-obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima. Uspomeni na poginule hrvatske branitelje Kiseljaka, ali i cijele središnje Bosne, njih nekoliko stotina čija su imena ispisana na pločama uz spomenik, uz predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Kiseljak, poklonilo se i brojno izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH, ujedno i HNS-a BiH, predvođeno Lidijom Bradarom, članicom Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjedateljicom Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Obilježavanje godišnjice HVO-a, kojem su se ove godine pridružili i pripadnici Oružanih snaga BiH, način je spajanja prošlosti i budućnosti, poručeno je s obilježavanja u Kiseljaku.

"U godini u kojoj obilježavamo jubilarnu 25. godišnjicu utemeljenja HVO-a, još uvijek dokazujemo da je HVO bio temelj obrane BiH, kao i jamac opstojnosti Hrvata u BiH", istaknula je ovom prigodom Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH.

Nakon Kiseljaka - vijenci, cvijeće i molitva i u Kreševu, u spomen na poginule pripadnike HVO-a iz ovog mjesta.

Uz predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata na čelu s Nikicom Tomićem, predsjednik UDVDR HVO-a HB, i u Kreševu se obilježavanju značajne godišnjice za hrvatski narod pridružilo izaslanstvo hrvatskih dužnosnika na svim razinama vlasti.

Nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, boravak u Kreševu iskorišten je i za posjet Muzeju Franjevačkog samostana svete Katarine. Cilj posjeta bio je vidjeti kako napreduju radovi na uređenju zgrade Muzeja. Kako bi se potpomogao ovaj za hrvatski narod, njegovu povijest i kulturu, značajan projekt, u siječnju ove godine upriličena je donatorska večer čiji je pokrovitelj bio hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, piše Večernji list BiH.