Obilježen Dan bolesnika u župi Drvar

1/9

U župi Drvar obilježen je 13. veljače 2016. Svjetski dan bolesnika koji je u Katoličkoj Crkvi utemeljio papa..

...papa Ivan Pavao II. 1992. godine sa željom da se društvo senzibilizira za potrebe bolesnih, starih i nemoćnih osoba, te da im se osigura bolja zdravstvena skrb.

Tim je povodom u kripti drvarske župne crkve priređen prigodan duhovni program za 20-ak starih, bolesnih i nemoćnh osoba župe Drvar. Najprije je obavljena pobožnost bolesničkog križnog puta, a potom su drvarski svećenici don Davor Klečina i don Predrag Ivandić slavili svetu misu za sve bolesnike i starce, njihove skrbnike i zdravstvene djelatnike. U homiliji je protumačena prigodna poruka pape Franje u povodu XXIV. Svjetskog dana bolesnika, a potom je svima koji su to tražili podijeljen sakrament bolesničkog pomazanja.

Nakon svete mise djeca i mladi župe Drvar priredili su starcima i bolesnicima komičan, ali poučan igrokaz koji govori o odnosu mlađih prema starijima i bolesnima. Druženje je nastavljeno okrjepom uz kolače i topli čaj.

U današnjem vremenu i društvu u kojem su stare i nemoćne osobe marginalizirane, Crkva želi i na ovaj način poručiti da ljudski život ima jednaku vrijednost i dostojanstvo, od začeća do smrti, te da je obveza svih nas skrbiti se s puno ljubavi za takve osobe.

15.02.2016 u 06:25
loading...