Novoizabrani predsjednik Studentskog zbora pozvao predsjednika Unije studenata Alena Jaganjca da da ostavku

sveučilište
...osvrnuo se i na izjavu predsjednika Unije Studenata Univerziteta Džemal Bijedić Alena Jaganjca pred utakmicu Zrinjski - Velež.

Naime, pred gradski derbi Alen Jaganjac je na svom facebook profilu napisao: "Sutra se igra jedna zanimljiva utakmica, utakmica u kojoj se sastaju sve suprotnosti ovog svijeta. Sutra u 13h u Mostaru igra Fašizam protiv Antifašizma, mržnja protiv ljubavi, sramota protiv ponosa, krađa protiv prkosa... Sutra igraju Zrinjski i Velež...... Neka pobjede one prave ljudske vrijednosti, NEKA POBJEDI MOJ VELEŽ..."

Vijest je objavio i naš portal , a mnogi mediji su osudili ovakav nastup Jaganjca, posebice zbog funkcije koju obavlja.

Novoizabrani predsjednik Studentskog zbora pozvao predsjednika Unije studenata Alena Jaganjca da da ostavku

Na upit novinara o suradnji Studentskog zbora s Unijom studenata Univerziteta Džemal Bijedić Arapović je kazao: „Otvoreni smo za svaki vid suradnje koji je dobar za studente Sveučilišta u Mostaru, ali bih se osvrnuo i na izjavu predsjednika Unije studenata prije par dana. Prije svega, ja nikad takvo što ne bih rekao. Smatram da osoba koja obavlja ovu funkciju prije svega treba razmišljati svojom glavom kako i što reći i što prenositi putem Facebooka ili drugih društvenih mreža. Smatram da nitko nema pravo jednu organizaciju proglasiti fašističkom i smatram da je to itekako multietničan klub jer su u njemu igrali i Srbi i Hrvati i Bošnjaci. Navijač sam i simpatizer Zrinjskog. Zrinjski čini ponos Hrvata u gradu Mostaru, ali isto tako da sa Širokim Brijegom čini ponos Hrvata u BiH gdje nitko nema pravo takvo što reći, posebno osoba koja radi na takvoj funkciji. Što se tiče moje ideologije, jasno ću reći da sam prošle godine sudjelovao u velikoj akciji u kojoj sam pokazao što mislim o svojim sugrađanima s istočne strane. Zajedno smo skupili tri tone hrane i za pučku kuhinju i za javnu kuhinju. Da sam ja nešto slično izjavio, odmah bih podnio ostavku na mjesto predsjednika Studentskog zbora. Ovim putem bih mu predložio da siđe s mjesta predsjednika Unije studenata jer mislim da ništa dobro nije pridonio", kazao je Arapović.

Arapović je naglasio da će s Unijom studenata surađivati ako ista bude imala pozitivne stavove, međutim, ako se nastave ovakve izjave, smatra da nema mjesta suradnji jer, kako kaže, Studentski zbor ne širi takvu ideologiju: „Po mom osobnom mišljenju, mi širimo ideologiju zajedništva, tolerancije i međusobnog uvažavanja."

„Kao predsjednik Studentskog zbora, spreman sam na suradnju i promicanje nekih normalnih ljudskih vrijednosti i na promicanje za što bolji uspjeh u ovom gradu. Ako možemo nešto zajednički uraditi za ovaj grad, ja sam uvijek voljan sudjelovati na takvim projektima", zaključio je Arapović.

Zamjenik predsjednika Studentskog zbora Vedran Biokšić nije želio posebno komentirati ovaj čin predsjednika Unije studenata, te je kratko kazao: „Moja obveza je svakom studentu, bilo koje vjere i nacije osigurati sigurnost, i u tom pravcu ja želim djelovati, a šovinističke izjave ne želim komentirati i u to dublje ulaziti", kazao je.

Pogled.ba