Novo poniženje za hrvatske logoraše

Hrvatska udruga logoraša, Tužiteljstvo BiH, poniženje, zločini, goran Salihović
Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović zajedno s rukovoditeljima iz Posebnog odjela za ratne zločine sastao se jučer s predstavnicima udruga koje okupljaju predstavnike logoraša i obitelji žrtava hrvatske nacionalnosti. Sastanak se dogodio nakon što su hrvatski logoraši tri godine uporno zahtijevali da ih primi glavni državni tužitelj.

Čekanje novih tužitelja
Glavni tužitelj je priopćio predstavnicima udruga žrtava da Tužiteljstvo BiH u idućem razdoblju nastavlja još intenzivnije aktivnosti u procesuiranju predmeta ratnih zločina. "Uskoro se očekuje imenovanje novih tužitelja u Tužiteljstvo BiH, koji će raditi na predmetima ratnih zločina. Smatramo da ćemo ovim pojačanjem u ljudskim resursima, kao i prelaskom u zasebnu zgradu s dovoljnim kapacitetima za smještaj svih zaposlenika, svakako povećati rezultate u procesuiranju predmeta ratnih zločina", rekao je glavni tužitelj Salihović. I dok se iz priopćenja Tužiteljstva može zaključiti kako je sve bilo uredu na sastanku, drugačiji dojam su nam prenijeli predstavnici logoraša nakon sastanka. - Toliko smo vremena čekali na ovaj sastanak, a onda smo skoro izbačeni iz ureda u kojem smo bili. Naime, Salihović je rekao kako ima drugi sastanak s žrtvama iz Podrinja, što je značio i kraj našega sastanka. Nismo prešli toliki put da bi se netko prema nama ovako odnosio - rekao nam je nakon sastanka predsjednik Udruge hrvatskih logoraša Domovinskog rata Mirko Zelenika.

Hrvati, pričekajte
Dodao je kako im je Salihović rekao kako prednost u procesuiranju imaju masovniji zločini, te kako se čeka imenovanje novih tužitelja. - Ovo je samo nastavak politike bošnjačkih političara prema nama. Vjerojatno čekaju da mi svi pomremo, pa će onda nešto procesuirati. Ne možemo biti zadovoljni ovakvim odnosom prema nama - rekao nam je vidno nezadovoljni Zelenika nakon sastanka.

vecernji.ba