Novinarsku ekipu N1 napao pripadnik Ravnogorskog četničkog pokreta

N1 tv, Draža Mihajlović, pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta
Reporterka Adisa Ibrahimović i kamerman Alen Skorupan, članovi televizijske ekipe N1, fizički su napadnuti u Draževini kod Višegrada gdje su se u nedjelju okupili pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta kako bi obilježili godišnjicu uhićenja četničkog vođe Dragoljuba Draže Mihajlovića.

Psujući "tursku majku" i govoreći "500 godina nas koljete", jedan od pripadnika četničkog pokreta nasrnuo je na reporterku Adisu Ibrahimović i kamermena Alena Skorupana.

Nakon nekoliko fizičkih udaraca, reporterka N1 molila je napadača da ih ne udara. Nažalost, nitko od pripadnika MUP-a Republike Srpske nije stao u obranu novinarske ekipe, izvijestio je N1 na svom portalu gdje se može pogledati i video snimka .
Novinarska ekipa N1 prilazila je šatoru u kojem su se nalazili mlađi muškarci u crnim odijelima i pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta.

"Pitali smo ih da nam daju izjave, na što su nas pitali odakle dolazimo, i kada smo rekli da smo iz Sarajeva, kazali su kako ne mogu davati izjave. Stariji gospodin je tada prišao te tražio legitimaciju. Pokazali smo osobne karte i onda je rekao da ne možemo snimati. Kada smo pitali zašto, rekao je samo da jednostavno ne možemo", priča reporterka Ibrahimović.

Nakon toga su se odmakli na drugi put te su odlučili snimiti par kadrova iz daljine.

"Napad se desio tako da nismo to ni primijetili. Pojavio se stariji čovjek visok dva metra i zaletio se na snimatelja Alena i počeo ga udarati kamerom po glavi. Prišla sam i molila ga da to ne radi, onda se okrenuo prema meni i počeo me udarati mikrofonom po glavi. Kada mu je ispao mikrofon, okrenuo se prema snimatelju i potrčao s njim. Prišao nam je i drugi, također stariji čovjek i govorio strašne stvari. U to se uključila i jedna žena", govori Ibrahimović.
No, na sreću, ipak su im pritekli u pomoć.

"Momci iz Srbije su poletjeli prema nama i počeli nas braniti i gurati od čovjeka i utrpali su nas u auto, nakon čega su počeli dolaziti i drugi. Napravili su nam prostor da odemo i kroz prozor su nam se izvinili i rekli da im je žao što se to dogodilo, da to nije stav njih i da je to djelo pojedinca i da to nikad ne bi uradili", rekla je vidno potresena reporterka N1.