Novi tjedan u BiH donosi promjenjivo vrijeme

snijeg u vojnu
Ponedjeljak

U Bosni i Hercegovini prevladavat će oblačno vrijeme, u nizinama sa slabom kišom ili susnježicom. U višim područjima slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 1 i 5°C. Na jugu zemlje temperatura zraka između 6 i 11°C.

Utorak

U Bosni će biti oblačno vrijeme, lokalno u poslijepodnevnim i večernjim satima u nizinama može pasti malo kiše ili susnježice, u višim područjima malo snijega. U Hercegovini prije podne većinom razvedravanje. Više oblačnosti bi se zadržalo na sjeveru Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C.

Srijeda

U Bosni veći dio dana prevladavat će pretežno oblačno vrijeme. Djelomično smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

U Hercegovini jaka bura koja će krajem dana oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C.

Četvrtak

U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će biti i magle. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.