FOTO/VIDEO  Nove poplave ugrozile desetine naselja

poplave, zbog odrona i klizišta, poplave, BIH, vanredno stanje, BIH, poplave

U Banjoj Luci policiji je prijavljen nestanak dvadesetdevetogodišnjeg muškarca čije je vozilo u srijedu pronađeno pored kolnika jer ga je odnijela bujica.

U Banjoj Luci je poplavljen i dio Kliničko-bolničkog centra, a u cijelome gradu proglašeno je izvanredno stanje zbog iznimno visokog vodostaja rijeka Vrbasa i Vrbanje koje su poplavile više desetaka stambenih objekata, a više vozila je završilo u vodotocima. Uništena je i mreža opskrbe električnom energijom.

U općini Gračanici na sjeveru BiH vlasti evakuiraju 200 obitelji koje su već doživjele poplave u svibnju. U toj općini je po navodima vlasti došlo do bržeg porasta vodostaja nego što je to bilo za vrijeme nedavnih poplava. Voda prijeti uništiti i nekoliko poduzeća drvnoprerađivačke industrije.

Na području Žepča uz poplavljene stambene i gospodarske objekte, zabilježena su i nova klizišta zbog čega je u prekidu promet i regionalnom prometnicom Žepče - Zavidovići.

Na području Tuzlanske županije najteže je stanje u Lukavcu gdje vatrogasne i spasilačke ekipe spašavaju građane koji su ugroženi poplavama.

U okolici Sarajeva voda je ušla u 30 kuća, te je poplavljena velika površina poljoprivrednog zemljišta.

Zbog novog vala poplava putnički željeznički promet iznimno je otežan, pa putnički vlak na relaciji Zagreb - Sarajevo prometuje samo od Zagreba do Banja Luke zbog zastoja u središnjem dijelu zemlje.

izvor: Hina