Nove informacije vezane za poduzetnika Peru Gudelja, vlasnika FIS-a

Pero Gudelj, detalji, pokušaj samoubojstva, Pero Gudelj, stanje, bolnica, Pero Gudelj, fis vitez, Vitez, Pero Gudelj, stanje, fis vitez, Pero Gudelj, koma, fis vitez, Pero Gudelj, fis vitez, oproštajno pismo
...pronađen s ranom na sljepoočnici nedaleko od Viteza, još se nalazi na intenzivnom odjelu Klinike za neurokirurgiju u Sarajevu i životno je ugrožen.

- Stanje je i dalje teško, Gudelj je pod stalnim nadzorom liječnika i ne možemo reći da je izvan životne opasnosti, kazala je bolnička glasnogovornica Muamera Šehić. Prema njenim riječima, informacije o načinu liječenja, operativnom zahvatu te stupnju zadobivenih ozljeda u skladu sa zaštitom pacijenta ne mogu se iznositi u javnost. Gudelj je preživio pokušaj samoubojstva jer metak nije ušao duboko u glavu, budući da je pucao iskosa. Liječnici su izveli operativni zahvat na rani dubokoj sedam centimetara, a operativni zahvat koji je trajao skoro punih 7 sati, kako kažu, uspješno je izveden i pacijent je trenutačno u iznimno teškom, ali stabilnom stanju. Kako neslužbeno doznaje Večernji list, unatoč višesatnom operativnom zahvatu, ispaljeno zrno kalibra 9 mm iz pištolja tzv. 'duga devetka' još uvijek se nalazi u glavi Pere Gudelja.

Vrlo je vjerojatna mogućnost da bi izvlačenje metka moglo prouzročiti dodatna oštećenja i još više zakomplicirati stanje pa se od toga odustalo.

- Sanirana je rana, ali je metak ostao unutra. Zrno se zabilo u mozak i, prema svemu sudeći, tamo će i ostati. Nama je čekati pa vidjeti kakve će imati posljedice nakon mogućeg izlaska iz umjetne kome. Ima naznaka buđenja, što je ohrabrujuće - kažu Vitežani. Podsjećamo, upucao se u glavu na lokalnom putu u naselju Krčevina koji vodi prema farmi svinja u njegovom vlasništvu. Nisu poznati pouzdani razlozi zbog čega je ovaj ugledni gospodarstvenik sebi pokušao uzeti život, niti se to navodi u njegovim oproštajnim porukama u kojima se oprašta od svih i zahvaljuje, osobito supruzi Snježani, inače predsjednici Uprave FIS-a, Spominjalo se da je navodno razočarani biznismen prethodno zatražio rastavu braka od supruge koja je već bila napustila obiteljski dom te pristala uz zahtjev za podjelom cjelokupne imovine stečene u zajedničkom životu, a to bi po prilici značilo da bi joj pripalo oko 200 milijuna maraka.

Željka Bajramović, voditeljica marketinga i odjela za odnose s javnošću FIS-a, ipak tvrdi da se pokušaj samoubojstva Pere Gudelja neće odraziti na poslovanje FIS grupacije.

- Odgovorno vam tvrdim da taj događaj neće utjecati na poslovanje FIS-a! Mi smo stabilna i jaka tvrtka koja godinama posluje pozitivno. U tom smislu ništa se nije promijenilo i naši radnici nemaju razloga brinuti se za svoje poslove i slično. Preživjeli smo mi puno teških trenutaka, a i ovo ćemo prebroditi. Nama ostaje samo da se molimo da se gospodin Gudelj oporavi i jedino tako mu možemo dati snagu da se izbori s ovom životnom dramom - poručivala je novinarima Bajramović.

Jedna od radnica FIS-a kazala je kako među njima vlada napetost te se nadaju najboljim informacijama iz Sarajeva. Za Gudelja kaže da je izuzetno dobar čovjek, "jedan od onih koji se rijetko sreću".

- Zabrinuti jesmo, ali proces proizvodnje ide normalno. Život mora ići dalje - zaključuje radnica.