Nova lamela vrijedna 2 milijuna KM bit će završena za 2 mjeseca

hdz bih u novoj biloj
... završena u naredna dva mjeseca rečeno je danas tijekom posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića ovoj zdravstvenoj ustanovi. Sredstva za gradnju nove lamele osigurala najvećim dijelom Republika Hrvatska, a značajna sredstva osigurana su i od Federacije BiH i SBŽ.

Predsjednik F BiH, Marinko Čavara istaknuo je kako je Federacija BiH Bolnicu u Novoj Biloj podržala sa 265.000 KM, a značajna sredstva u protekloj godini za projekte energetske učinkovitosti i nabavku dijagnostičke opreme osigurala je i Vlada SBŽ.

Objekat šeste lamele bit će završen u naredna dva mjeseca, ali finansijska konstrukcija nije u potpunosti završena izjavio je prim. dr. Velimir Valjan, ravnatelj hrvatske Bolnice fra mato Nikolić u Novoj Biloj.

-Očekujemo u travnju krene natječaj Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je većinom i financirao ovaj projekt i nadamo se da ćemo na tom natječaju dobiti potrebna sredstva. I Vlada F BiH je krajem prošle godine izdvojila 265.000 KM. I Vlada SBŽ je sufinancirala sve projekte. Ukupna investicija na kraju bit će oko 2 milijuna KM. - izjavio je medijima ravnatelj Valjan.

Nova lamela značit će bolje uslove za Odjel transfuzije, otvaranje Patološkog odjela uz postojeći Odjel citologije i novih 25 kreveta rekao je za Travnik grad.info prim.dr. Velimir Valjan, ravnatelj hrvatske Bolnice./HMS/