Nositelj liste za HDZ 1990.,potpisnik suglasnosti za uplovljavanje ratnih brodova u Neum

neum
Znamo i da će se predsjednik ove stranke, Martin Raguž, natjecati za mjesto hrvatskog člana Predsjedništva što nimalo ne začuđuje. No pomalo začuđuje, na izbornoj listi za Sarajevo, ispred HDZ 1990, stranke koja „gradi budućnost za sve" a ponajprije za one koje imenom pronosi, a to su Hrvati Bosne i Hercegovine, vidjeti ime Zorana Perkovića kao nositelja liste.

Perković, inače potrčko, odnosno pomoćnik, Zlatka Lagumdžije u Ministarstvu vanjskih poslova FBiH, potpisuje dopis o uplovljavanju ratnih brodova u „luku" Neum. Podsjetimo, HDZ 1990., čiji je dotični član, jedina je stranka sa hrvatskim predznakom koja se nije javno oglasila protiv uplovljavanja ratnih brodova pod bilo čijom zastavom u Neum. Time je ova stranka prešutno odobrila ekspanzionističku bošnjačku politiku Sarajeva, a potpisom svog kandidata za sarajevsku izbornu jedinicu, udarila jasan pečat u kojem smjeru ima namjeru voditi Hrvate Bosne i Hercegovine ukoliko joj oni iskažu povjerenje.

Nakon ovog saznanja, neumska će im podrška sigurno olabaviti.

Devedesetka na svojoj službenoj stranici objavljuje kako su imena kandidata odabrana prema kredibilitetu kandidata i nositelja da odgovore na probleme s kojima se ljudi u našoj zemlji susreću. Ako je Perkovićev, a i stranački kredibilitet građen na ekocidu, nepoštivanju interesa lokalne zajednice i unitarističkoj „građanskoj" politici u BiH, onda takav kredibilitet slobodno mogu svezati mačku o rep.

Izvor: neumportal.com