Noćna potjera u Donjem Lapcu: kombijem prevozio migrante preko granice, a policija krenula u paljbu

ilegalni migranti , prijevoz
Sinoć oko 22 sata, zadaska policija spriječila je pokušaj krijumčarenja osoba na području Policijske postaje Donji Srb, javlja RTL-ov eZadar.hr.

Policijski službenici na području Donjeg Lapca uočili su kombi stranih registracijskih tablica za kojeg se sumnja da prevozi osobe koje su nezakonito prešle državnu granicu s BiH, a koji se nije zaustavio na dva pokušaja zaustavljanja.

Na predjelu Raštele policija je potom postavila blokadni punkt te svjetlosnim i zvučnim signalima pokušala zaustaviti kombi.

Međutim, vozač kombija nije se zaustavio već je prema njima nastavio vožnju, a policajci su, da bi odbili napad na sebe, prema njemu ispalili više hitaca iz vatrenog oružja.

Nakon toga vozač kombija je iskočio iz vozila i pobjegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 osoba stranih državljana iz više država, među njima i dvoje djece s ozljedama od vatrenog oružja i više njih s ozljedama od opasne vožnje.

Ozlijeđena djeca prebačena su u zadarsku bolnicu i nisu životno ugrožena, a drugima je pomoć pružena u zadarskoj i gospićkoj bolnici, piše RTL-ov eZadar.hr.