Nikšić daje ostavku ako dođe netko bolji

Nermin Nikšić, nepotizam, država za čovjeka, Nermin Nikšić, Dragan Vrankić, Vlada Federacije, Nermin Nikšić, salmir kaplan, Vjekoslav Čamber, Nermin Nikšić, obmana, struja, Nermin Nikšić, vlada Federacije BiH, Nermin Nikšić, Zdenko Čosić, prevara, Nermin Nikšić, prosvjedi, ostavka, Zukan Helez, Nermin Nikšić, transkript, Vlada ZHŽ-a, Zdenko Čosić, Marinko Čavara, Nermin Nikšić, poplave, Novac, platformaši, CCI, BIH, Federacija BIH, Nermin Nikšić, Federacija BIH, Nermin Nikšić, HNŽ, zemljište
i kako je u izjavi za medije kazala predstavnica neformalne grupe građana Amra Dulić jedan od zaključaka je da treba pristupiti izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine da bi se mogli organizirati prijevremeni izbori.

Prema ovim zaključcima ujutro će biti poslan prijedlog za izmjene Izbornog zakona po hitnom postupku, a radi organiziranja prijevremenih izbora.
Također je zaključeno da treba načiniti popis poduzeća za koja se sumnja da su nelegalno privatizirana te u vezi s tim pokrenuti inicijativu prema pravosudnim organima.
Nadalje, a kako je utvrdila predstavnica neformalne grupe građana, federalni premijer Nermin Nikšić je kazao da neće dati ostavku na tu poziciju, odnosno da će odstupiti s funkcije ako na njegovo mjesto dođe neko bolji od njega.
Prosvjednici su se uputili prema Ali-pašinoj ulici, a ispred Vlade je ostalo svega desetak prosvjednika, odnosno predstavnika neformalne grupe građana.

FENA