Nikica Ljubić imenovan direktorom Aluminija za sljedeće četverogodišnje razdoblje

Aluminij Mostar

Odluka o imenovanju donesena je većinskim brojem glasova na današnjemu zasjedanju Nadzornoga vijeća Aluminija.

Ljubić je, počevši od 28. travnja ove godine, bio vršiteljem dužnosti direktora Društva, imenovan od strane članova NV-a, nakon što je prethodni direktor Željko Kordić podnio neopozivu ostavku na tu dužnost.

Novi je direktor danas izabran između trojice prijavljenih na javni natječaj. Sjednici NV-a prethodio je razgovor sa svim kandidatima, a osim Ljubića, natjecali su se i gospoda Dalibor Miloš i Goran Ćavar. Ljubić je imao najbolje kvalifikacije i pokazao najrealniju viziju oporavka najvećega bosanskohercegovačkog izvoznika koji je već mjesecima u krajnje nezavidnomu položaju, s blokiranim računima i ugroženom likvidnošću, onemogućen izvršavati čak ni one osnovne tekuće obveze, nužne za održavanje postojanosti proizvodnje.

Direktor Društva Nikica Ljubić rođen je 1973. godine, prije preuzimanja dužnosti direktora Društva obnašao je niz funkcija u Aluminiju (između ostaloga bio je pomoćnikom direktora Društva za strateški razvitak, direktorom Sektora komercijalnih poslova, direktorom Održavanja...), u Aluminiju je zaposlen od 2002. godine te jako dobro poznaje tvorničku problematiku i kadrovsko stanje.

Aluminij