VIDEO  Ni metra autoceste

Međutim, do toga nije došlo, objavila je Federalna televizija u nedjeljnom Dnevniku 2.

FTV navodi da je, dok su strojevi na gradilištima u mirovanju, financiranje izgradnje autoputova postalo sredstvo geostrateškog ekonomskog rata i prelamanja interesa Europe i Kine. ''Do tada nezapamćen prizor u Parlamentu BiH. Negdje oko pet ujutro poslije višesatne rasprave i mnogobrojnih pauza, nakon prethodno neuspješnih pokušaja, usvojen je novi set zakona o trošarinama.

Presudni glas je bio Diane Zelenike, zastupnice HDZ-a 1990, koja je poslije izjavila da se pokajala zbog promjene stava'', navodi FTV dodajući kako su s povećanjem trošarina povećana i očekivanja i obećanja. ''Sada su stvoreni svi uvjeti za izgradnju ključnog koridora koji će nas povezati s Pločama i Budimpeštom, da izgradnja krene punim zamahom'', poručio je tada Vjekoslav Bevanda, ministar financija BiH.

Međutim, realnost, odnosno stanje na gradilištima demantirali su Bevandu godinu nakon ove izjave. U Federaciji na koridoru 5c nakon što su otvorili autocestu koja je neupotrebljiva i koja vodi nigdje, otišli su korak dalje. Jedino novo gradilište je Buna - Počitelj, usred ničega. Da bi buduća autocesta bila u funkciji potrebno je izgraditi i most Počitelj, najveći most na Koridoru 5c.

''On je dosad mogao biti izgrađen, a nije jer se iz trećeg puta traži izvođač radova, a iz europskih financijskih institucija ukazivali su nam da ne znamo provesti tendersku proceduru'', navodi FTV. Osim što ne znamo provesti tendersku proceduru po pravilima europskih financijskih institucija, to nismo u stanju ni po domaćim pravilima. To je razlog što još nisu počeli radovi na posljednjoj dionici Sarajevske zaobilaznice i tunela Hranjen kod Goražda, koji se financiraju iz domaćih izvora. Istim sustavom bit će građena i dionica autoceste oko Mostara.

''U posljednja dva mjeseca smo uspjeli dogovoriti s našim bankama kredit državi za dionicu Mostar Sjever - Mostar Jug. To je oko 240 milijuna eura'', navodi direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić. Dok se u Federaciji najavljuje pokretanje osam gradilišta, među njima i mosta Počitelj, realnost je da je u proteklih više od četiri godine u promet pušteno samo nekoliko stotina metara autoceste.

U drugom bh. entitetu za to vrijeme otvoren je autoput od Banja Luke do Doboja, potpisan je sporazum s Kinezima za koncesiju od Prijedora do Banja Luke.