Nevjerojatno otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

piramida, piramida sunca, BIH, bosanska piramida Sunce, visoko
E pa ako vas ovo ne razuvjeri, i ne pokrene, onda neće ništa - 260 metara od ulaza u podzemni labirint otkriven je misteriozni artefakt ! Istraživanje Bosanske piramide Sunca postaje jedan od uzbudljivijih aktualnih arheoloških projekata današnjice!

Na službenoj web stranici Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" objavljen je izvještaj arheološkog menadžera Fondacije za 2013. godinu Tima Moona s Novog Zelanda. U njemu Moon detaljno opisuje proces pronalaska i radiokarbonskog datiranja fosiliziranog lista pronađenog između dva reda betonskih blokova na Bosanskoj piramidi Sunca, koji je odredio starost piramide od 29.200 (+/- 400) godina.

No, ono bitnije, nedavno je otkriven jedan zagonetni predmet duboko u prahistorijskim podzemnim tunelima Ravne. Nakon obrade je utvrđeno kako je riječ o ergonomski napravljenom objektu koji perfektno pristaje u ljudsku ruku. Uočljiva je primijenjena simetrija prilikom njegove izrade te simboli koji za sada još nisu dešifrirani.

Za sve koji misle da se i dalje radi o prijevari, samo podatak da je nedavno UNESCO u Hanoiju (Vijetnam), bio domaćin pronalazaču piramida dr. Semiru Osmanagiću. Još ste skeptični? Ako i jeste, a nikom ništa - barem ćete se vrhunskih ćevapa najesti u okolici...