Nevenko Herceg: Imam čast, a ujedno i odgovornost, biti nositeljem liste na kojoj su najvećim dijelom mladi i obrazovani ljudi

HNŽ, HDZ BiH, dr. sc. Nevenko Herceg, HDZ BiH, HRS, GO HDZ BiH, izbori, Izbori 2018.
Nositelj liste je atualni premijer  Nevenko Herceg koji se nazočnima obratio riječima: Kao nositelj liste HDZ-a i koalicije stranaka HNS-a za Skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije imam veliku čast i zadovoljstvo pozdraviti Vas u osobno ime i u ime svih kandidatkinja i kandidata s ove zajedničke liste.

Zahvaljujem Vam na ukazanom povjerenju. ONO JE DAR SVIMA NAMA I BUDITE SIGURNI DA GA NITKO OD NAS TRIDESET TROJE NE UZIMA NITI ĆE UZIMATI ZDRAVO ZA GOTOVO.

Svjesni smo trenutka u kojem se nalazimo i odgovornosti koja je na nama- NASTAVITI KONTINUITET DOSADAŠNJE VJERODOSTOJNE POLITIKE HDZ-A I KOALICIJE STRANAKA HNS-a u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti HNŽ, i na temelju VAŠEG POVJERENJA I POVJERENJA NAŠIH BIRAČA U ZAJEDNIŠTVU preuzeti osobnu i političku odgovornost za BUDUĆNOST, O(P)STANAK I RAZVOJ na ovim prostorima.

Osobno imam čast, a ujedno odgovornost, biti nositeljem liste na kojoj su najvećim dijelom MLADI I OBRAZOVANI LJUDI.

Siguran sam kako oni imaju dovoljno SNAGE, ZNANJA I PRAVIH MOTIVA da, u ZAJEDNIŠTVU S NEKOLICINOM NAS ISKUSNIJIH, pobjede u ovoj izbornoj utrci i krenu u operacionalizaciju našeg izbornog programa - PROGRAMA KOJI IMA JASNU VIZIJU: OPSTATI I RAZVIJATI SE KAKO BI SAČUVALI NAŠE NAŠE OBITELJI, DOMOVE I DOMOVINU.

OBITELJ, DOM I DOMOVINA ISHODIŠTE SU našeg programa bez obzira o kojoj se javnoj politici radi - od gospodarske i investicijske politike preko politike obrazovanja, socijalne skrbi, zaštite digniteta Domovinskog rata do politke razvoja očuvanja i razvoja kulture i sporta...

POKRETANJE GOSPODARSTVA I POTICANJE INVESTICIJA s ciljem ravnomjernog razvoja i većeg zapošljavanja mladih, jačanje PROMETNE INFRASTRUKTURE, poticanje MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA, POLJOPRIVREDE, TURIZMA i njihovo UMREŽAVANJE S CENTRIMA ZNANJA, glavne su točke gospodarskog programa HDZ-a i koalicije stranaka HNS-a.

Bez kvalitetnog sustava obrazovanja jasno je kako nema ni gospodarskog rasta, smanjenja nezaposlenosti, niti zaustavljanja odlazaka mladih i negativnih demografskih trendova...

U vođenju obrazovne politike, cilj nam je reforma obrazovnog sustava kako bi mladi kroz obrazovanje DOBIJALI VJEŠTINE I ZNANJA KOJA TRAŽI TRŽIŠTE RADA, ali i da zaživi praksa cjeloživotnog obrazovanja kroz dokvalifikaciju i prekvalifikaciju prema potrebama tog istog tržišta rada.

U protivnom, NE BUDU LI IMALI MOGUĆNOST ZAPOŠLJAVANJA, mladi ali i oni nešto stariji, i dalje će napuštati ovaj kraj a to je ono što želimo spriječiti i sačuvati naše OBITELJI koje ćemo štiti i NASTAVKOM VOĐENJA PROAKTIVNE POLITIKE U PODRUČJU SOCIJALNE SKRBI O OBITELJI, posebno obitelji s djecom i zaštite majčinstva, ali i osoba s posebnim potrebama i invaliditetom, zaštite prava naših branitelja i stradalnika...


Dame i gospodo,
u proteklom mandatnom razdoblju, STALI SMO što bi narod rekao NA VLASTITE NOGE, pokazali kako je UZ JASNU VIZIJU, PRAVE MOTIVE I ZALAGANJE sve moguće...

Dosta je urađeno, ali ova lista - ZAJEDNIČKA LISTA HDZ-a I KOALICIJE STRANAKA HNS-a ZA SKUPŠTINU HERCEGOVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE, JEDNOSTAVNO MOŽE I HOĆE BOLJE!

OVAJ PROGRAM I OVI LJUDI koji su spremni preuzeti OSOBNU I POLITIČKU ODGOVORNOST u novom mandatnom razdoblju, VJERODOSTOJNI SU i KVALITETNI, NEKI SU VEĆ DOKAZANI A NEKI ŽELJNI DOKAZIVANJA.

Vođen dosadašnjim nemalim vlastitim iskustvom, na nedavnom internom druženju kandidatkinja i kandidata s ove liste, pozivajući se na jednu misao Vlade Gotovca, ilustrirao sam im ono što nas očekuje u izbornoj kampanji, a još više nakon pobjede i formiranja vlasti...

Ta Gotovčeva misao kaže otprilike kako svakog u životu vuče kočija s dva crna i dva bijela konja, ali i da je mjera naše snage u tome koliko će nam uspjeti crne konje zauzdati, a bijele potaknuti.

Slikovito kazano u „kočiji" zvanoj izborna kampanja 20118 vući će nas u suprotnom smjeru CRNI KONJI (politički suparnici, negativna medijska kampanja, ali i neke unutarnje slabosti i propusti), ali BIJELI (postignuti rezultati, kvalitetan program, snaga HNS-a, potpora sestrinskih stranaka, spoj iskustva i mladosti na našim listama,...)

Uz prave motive (OPSTANAK, OSTANAK, RAZVOJ), mnogo zalaganja, koordiniran i timski rad, u ZAJEDNIŠTVU ove nadstranačke koalicije i uz potporu naših birača, ova će lista znati ZAUZDATI CRNE, a POTAKNUTI BIJELE KONJE do konačnog cilja - IZBORNE POBJEDE!!!

Naša zajednička poruka je ZAJEDNIŠTVOM HRVATSKOG NARODA za LISTU HDZ-a i KOALICIJE STRANAKA HNS-a na svim razinama vlasti!

Popis kandidata:

  1. NEVENKO HERCEG
  2. IVA RAGUŽ
  3. TOMISLAV MARTINOVIĆ
  4. ZORA DUJMOVIĆ
  5. ĐURO  PRKAČIN
  6. JULINETA JURIĆ
  7. DAMIR DŽEBA
  8. SLAVKO BILIĆ
  9. VERA KONJEVOD
  10. MILICA PEHAR
  11. MARIJA BOŠKOVIĆ
  12. ANDREA PEHAR
  13. STANA BURIĆ
  14. DEJAN KVESIĆ
  15. IVAN  FOFOIĆ
  16. MONIJA JARAK
  17. DAMIR ANTUNOVIĆ
  18. DANIJELA ŠKEGRO
  19. ROBERT JURKOVIĆ
  20. IGOR  LONČAR
  21. ANDREA ŠUNJIĆ BERNADIĆ
  22. DANIEL BABIĆ
  23. ANA GROZNICA
  24. DANIJEL MARTINČIĆ
  25. KAŽIMIR MILIĆEVIĆ
  26. JELENA BULJUBAŠIĆ
  27. HRVOJE ŠIMUNOVIĆ
  28. DANIJELA JUKO
  29. DALIBOR DRLJE
  30. BORIS ORENČUK
  31. MATEJA ILIĆ
  32. DRAŽAN KREŠIĆ
  33. ITA PANDŽA