Nestala dgevojčica pronađena bez svijesti iza obiteljske kuće

Podsjetimo, policija iz Prijedora intenzivno je tragala za 12-godišnjom Medinom, čiji je nestanak policiji u petak prijavila majka Šefika Grgić (31), koja živi u nevjenčanom braku sa Šefikom Šabanovićem (61).

Šefika Grgić priznala je da je djevojčica i ranije bježala od kuće, čak bezbroj puta, no da su je uglavnom vrlo brzo pronalazili, nakon što je noć provela na njivi, u nekoj od devastiranih kuća, u šumi ili u susjedstvu.

I tada je za svoje dijete, koje je iz Sanskog Mosta sa šestogodišnjim dječakom dovela u izvanbračnu zajednicu u Rizvanović, strahovala. Ali, tvrdi, ne kao sada, jer je ovoga puta bila uvjerena da je njezina Medina otišla sa znatno starijim muškarcem, s kojim je u posljednje vrijeme, kako navodi, bila u vezi.

To da njena kćerka ima posla s nekim starijim čovjekom Šefika je saznala sasvim slučajno kada je u kćerkinom mobitelu pronašla eksplicitne fotografije.

- Bila sam šokirana. Moja Medina je na slikama polugola, vide joj se dojke i preko njih prebačena muška ruka. Takvih slika je bilo puno, pa sam cijeli slučaj prijavila policiji i odvela je tamo. U međuvremenu se Medina dokopala telefona i izbrisala sve te fotografije i poruke, a tijekom ispitivanja nije željela ništa otkriti o tom muškarcu s kojim je bila i koji se, kako sam čula, predstavlja kao neki Petar, koji, navodno, ima 31 godinu, a ima i ženu i dijete. Kao da je, po njegovom nagovoru, željela sakriti tragove. Odveli smo je i ginekologu koji nam je kazao da je bilo pokušaja seksualnog odnosa, ali da je nevina - pričala je kroz suze Šefika, uplašena da se njenom djetetu nije nešto strašno dogodilo.

U selu je, prema Šefikinoj priči, u vrijeme Medininog nestanka viđen i neki crveni automobil, navodno "audi", pa je Šefika strahovala da je njena kćerka u nepoznato otišla baš tim autom.

Sve detalje najnovijeg nestanka Medine trebala bi otkriti istraga i izjava djevojčice.

Prijavila zlostavljanje

Nevjenčani par Grgić-Šabanović dobro je poznat i Centru za socijalni rad u Prijedoru. Polovinom veljače Šefika je s dvoje djece pobjegla od Šefika Šabanovića, inače njemačkog umirovljenika. Tada je nekoliko dana provela u prihvatnoj stanici Centra za socijalni rad, gdje je tvrdila da je suprug, koji često konzumira alkohol, fizički zlostavlja.

- Mene je tukao, a kap je prelila čašu kada sam čula da mi maltretira djecu, zbog kojih sam se i udala za njega - kazala je tada Šefika.

Poslije prihvatne stanice Centra opet se vratila Šefiku u Rizvanović, s kojim danas, kako tvrdi, živi u prilično normalnoj zajednici. Neslužbeno se doznalo i da je Šefika Grgić nerijetko sklona izmišljanju i sklapanju priča koje nemaju mnogo veze s realnim svijetom.

Dnevni avaz