Negodovanje braniteljskih udruga HNŽ-a povodom presude Zulfikaru Ališpagi Zuki!

...na slobodu Zulfikara Ališpage Zuke! Ališpago, ratni zapovjednik posebne postrojbe pri Glavnom stožeru A RBiH, gospodar života i smrti u Konjicu i Jablanici, stoji u priopćenju udruga proisteklih iz Domovinskog rata HNŽ-a.

Zukina postrojba je 1993.godine u Trusini ubila 18 hrvatskih civila i četiri zarobljena pripadnika HVO-a. Te godine, tih godina, kroz njegove logore u Jablanici i Konjicu prošlo je 3500 Hrvata, i sve to, sav taj zločin, osim što nije na vrijeme procesuiran, danas doživljava sramni, ponižavajući sudski epilog, Zulfikar Ališpago Zuka je pušten da se brani sa slobode!

Koliko je tužno i sramotno, koliko je ponižavajuće za sve žrtve zločina, što Sud skoro pa utvrđuje jedinicu mjere za zločin izražen u aktualnoj domaćoj valuti. Znači, sve ono što je Ališpago radio jest jednako 530 tisuća maraka!?
Uskoro je za očekivati cijeli Sudski cjenik:
Ubojstvo = ?? KM;
Silovanje = ?? KM,
pa tko ima neka kupi slobodu ili otkupi grijehe!?

Braniteljske Udruge proistekle iz Domovinskog rata i ovim putem izražavaju svoje suosjećanje sa žrtvama i stradalnicima rata, i jednako tako osuđuje nekorektnost BH Sudstva kada su u pitanju procesuiranja ratnih zločina i donošenje presuda po istim.

I ovaj put, po tko zna koji put, upućujemo apel svim političkim strankama sa hrvatskim predznakom, da borba za bolje sutra uvjetovana je istinom o Domovinskom ratu, i da je sramotno da svi oni koji apliciraju na bilo kojem od nivoa Federalne ili državne vlasti na ovakve postupke Suda šute. Stradanjem, ubojstvima, lošom politikom, jedino je hrvatski puk u BiH (u zadnjih 20 godina) prepolovljen i prisutna je stalna migracija iz države.

Zar je papirnata Ustavna konstitutivnost jedino što imamo, što nam je od ravnopravnosti i demokracije preostalo, stoji u priopćenju udruga proisteklih iz Domovinskog rata HNŽ-a.


ZU HVIDR-a HNŽ, g. Zoran Zovko

Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata HZ HB, g. Mirko Krezić

Udruga hrvatskih branitelja i invalida liječenih od PTSP-a, g .Mario Soldo

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, g. Dragan Mandić

Udruga nositelja ratnih odličja HVO, g. Ivan Ćavar

Udruga „Zavjet" Podružnica Hercegovina, g. Franjo Cvitković

Hrvatska udruga logoraša, g. Karlo Marić

Udruga Specijalne policije Domovinskog rata Munje - Mostar, g. Tihomir Ljubić