Navijač Sarajeva poginuo u Širokom

Jedan navijač Sarajeva poginuo je u pravoj drami koja se danas popodne odvijala u ovom gradu, uoči odigravanja meča između tamošnjeg nogometnog kluba i gostujuće ekipe Sarajeva. Prije dvadesetak minuta veći dio navijačke grupe Horde zla pod jakom policijskom pratnjom ispraćen je prema Mostaru, a preostalima se u domovima zdravlja ukazuje medicinska pomoć.

Nakon uličnog rata koji je tamo vođen više vozila hitne pomoći otišlo je prema Mostaru. Očevici svjedoče da je zapaljeno jedno policijsko vozilo, uništeno mnogo drugih, staklo je svuda po ulicama, a čula se i upotreba automatskog oružja. Najmanje 11 osoba i jedan policajac povrijeđeni su u neredima, međutim, strahuje se da je broj povrijeđenih daleko veći.

Dolaskom specijalaca iz Mostara haos je donekle stavljen pod kontrolu, a navijače Sarajeva, koji su prema nekim informacijama, isprovocirani po dolasku u Široki, na odlasku nazad u autobuse domaći fanatici gađali su kamenicama.

Igrači Sarajeva sve ovo vrijeme provode u svlačionici. Od odigravanja utakmice nema ništa, a novi termin će naknadno odrediti Nogometni savez BiH.