Nastavak suđenja za napad na policijsku postaju u Bugojnu

25.04.2011

U Sudu BiH danas će biti nastavljeno suđenje Harisu Čauševiću i još petorici optuženih za napad na policijsku postaju u Bugojnu 27. lipnja prošle godine.

Tužiteljstvo je predložilo da na današnjem ročištu svjedoče pripadnici policije Mugdim Škandro i Marinko Kolak, koji su u vrijeme napada bili na svojim radnim mjestima.

Tužiteljstvo BiH tereti Harisa Čauševića, Adnana Haračića i Nasera Palislamovića da su počinili teroristički čin nanošenja velike štete BiH, pri čemu je s umišljajem ubijena jedna osoba, dok su Emin Osmanagić, Haris Špago i Nedžad Keško optuženi za krivično djelo pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.

Tijekom aktiviranja improvizirane eksplozivne naprave, koju je Čaušević postavio na zid policijske postaje u Bugojnu, poginuo je policajac Tarik Ljubuškić, teže je ozlijeđena policajka Edina Hindić, dok je nekoliko policajaca zadobilo lakše ozlijede.

Tom prilikom nanesena je i velika materijalna šteta policijskoj postaji, susjednim stambeno-poslovnim objektima, kao i na nekoliko automobila, koja iznosi više od 700.000 KM. U optužnici se navodi da je cilj optuženih bio zastrašivanje stanovništva i ozbiljna destabilizacija osnovnih političkih, ustavnih i društvenih struktura BiH, javlja FTV.

loading...