Nastavak aktivnosti na organiziranju 6. zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora

HNS, Hrvati u BIH, kordinacija udruga, Hrvatski narodni sabor, pismo, HNS, kriza, BIH, HNS, izbori, branitelji, HNS, zahtjev, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, samouprava, Hrvatski narodni sabor, Hrvati u BIH, Hrvatski narodni sabor, sjednica, Hrvatski narodni sabor, kordinacija udruga, HNS, Herceg Stjepan Kosača, uredi, HDZ 1990, HNS, HNS, izbori, lista, izbori, Hrvati u BIH, Hrvatski narodni sabor, Hrvatski narodni sabor, liste, izbori, HNS, izbori, liste, HNS, vlada Federacije BiH, Hrvatski narodni sabor, Hrvatski narodni sabor, pripreme, HVO, Hrvatski narodni sabor, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, HNS, sastanak, HNS, HVO, domovinski rat, HNS, javni RTV servis
...koje će se održati 28. veljače 2015. godine u Mostaru, započele su pripreme za ovaj značajni događaj.

Sukladno Statutu tajništvo HNS je uputilo svim parlamentarnim političkim strankama obavijest o sazivanju Sabora kao i izjave o prihvaćanju načela i akata HNS čije prihvaćanje je preduvjet sudjelovanja na 6. zasjedanju HNS-a. Pored ostalog, to predviđa prihvaćanje usvojenih dokumenata HNS-a sa prethodnih pet zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora.

Svi članovi stanaka koji su izabrani ili imenovani u neko tijelo vlasti u BiH od općinske do državne razine, a izjašnjavaju se kao pripadnici hrvatskog naroda, pozvani su sudjelovati na zasjedanju HNS-a BiH uz ispunjenje navedenih uvjeta.

U cilju određivanja sudionika ovog zasjedanja, a poštujući odredbe statuta HNS-a i na ovaj način obavještavamo javnost da se na web stranici HNS www.hnsbih.org nalaze akti i dokumenti čije prihvaćanje i potpisivanje od strane stranaka i pojedinaca je potrebno kako bi se definirao broj izaslanika na navedenom zasjedanju HNS.