Nastava u HBŽ-u počinje 2. rujna

Nastava u HBŽ-u počinje 2. rujna

U organizaciji Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, danas, 23. kolovoza 2019. godine, u  prostorijama Vlade Hercegbosanske županije održan je kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola s područja Hercegbosanske županije. Na kolegiju je konstatirano da su sve škole, osim Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića (zbog rekonstrukcije školskih prostora) spremne za početak nove školske godine.

Nastava u školskoj 2019. – 2020. godini započet će 2. rujna 2019. godine.

Obavijest o početku nastave u Srednjoj strukovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića dostavit će se naknadno.

Na kolegiju su također svečano uručeni certifikati ravnateljima osnovnih škola o aktivnom sudjelovanju u projektu “Škole za 21. stoljeće u BiH”, na temu “Ključne vještine i razvoj liderstva.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije sukladno planiranim sredstvima u Proračunu Hercegbosanske županije za 2019. godinu izvršit će nabavu besplatnih udžbenika svim učenicima I. razreda devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja u osnovnim školama Hercegbosanske županije, u školskoj 2019./2020. godini.

Također, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije sukladno planiranim sredstvima izvršit će i nabavu besplatnih udžbenika za učenike II. Razreda devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja u osnovnim školama Hercegbosanske županije, u školskoj 2019./2020. godini, a koji su u stanju socijalne potrebe.

Vlada HBŽ-a