Narednih dana oblačno s kišom i snijegom

kiša
Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima moguća je grmljavina na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. U noći na petak vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20°C.

Petak

U petak će Bosni biti oblačno sa kišom. Padaline nisu obilne. Na planinama će padati i snijeg. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Temperatura zraka u Bosni između 6 i 12°C. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između 6 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20°C.

Subota

Prvog dana vikenda u Bosni veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima sa slabom kišom. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana razvedravanje.

U Hercegovini prije podne pretežno oblačno, od sredine dana se prognozira razvedravanje. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 11 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Hercegovini između 18 i 22°C.